Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 41

Muziekschool tijdelijk in Klooster 17-19 en Academiestraat 12

Burgemeester en wethouders hebben - tijdelijke - vrijstelling verleend om de panden Klooster 17-19 en Academiestraat 12 te laten gebruiken als muziekschool. Het pand Klooster 17-19 mag worden gebruikt als kantoor (benedenverdieping) en woning. Het pand Academiestraat 12 mag zowel als woning en kantoor worden gebruikt. Vrijstelling is verleend om de panden, onder bepaalde voorwaarden, als muziekschool te mogen gebruiken. Deze vrijstelling is gebaseerd op artikel 17 Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Het ontwerpbesluit heeft gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage gelegen. Er zijn hiertegen geen zienswijzen ingediend. Dit betekent dat ingevolge de bepalingen uit de Algemene wet bestuursrecht (afd. 3:4 Awb) slechts beroep kan worden ingesteld door diegenen, die niet kan worden verweten dat zij niet in staat zijn geweest tijdig zienswijzen in te dienen.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 437.

Nieuwe vergunningaanvragen

Er zijn aanvragen om lichte bouwvergunning ingekomen voor: - Goeman Borgesiuslaan 337 t/m 433: wijzigen entree woongebouw - Wilhelminalaan 16: serre - Klaproosmeen 16 t/m23: wijzigen entree woongebouw - Boegmeen 18: dakkapel
- Klaproosmeen 64 t/m 71: wijzigen entree woongebouw - Trombonedreef 69: uitbreiden garage/berging - Vischmarkt 33: schotelantenne - Reinwardtlaan 12: uitbreiden woning - Wieringenmeen 41: uitbreiden woning - Selhorsthof 22: carport - Kienderkamp 4: wijzigen entree portaal - Vondellaan 424: vergroten berging - Vondellaan 426: vergroten berging

Er zijn aanvragen om reguliere bouwvergunning ingekomen voor: - Blokhuis 12 en 14: plaatsen dakkapel en samenvoegen woningen - Stadsmuur tussen Blokhuis en Monopole: restaureren stadsmuur - Smeepoortenbrink 20: vergroten woning en interne verbouwing t.b.v tandarts

Er is een aanvraag om sloopvergunning ingekomen voor: - Zuiderzeestraatweg 85: diverse opstallen

Er is een aanvraag om rijksmonumentenvergunning ingekomen voor: - stadsmuur tussen Blokhuis en Monopole: restaureren stadsmuur

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Bouwvergunningen

Er zijn lichte bouwvergunningen verleend voor: - Vijhestraat 28: muur
- Gruttomeen 13: dakkapel - Brummelkamp 2: berging - Jonkheer Sandberglaan kavel 4: uitbreiden garage - Kuulekamp 21: dakkapel en carport en wijzigen gevel - Hierdenseweg 60: uitbreiden woning

Er zijn reguliere bouwvergunningen verleend voor: - Troelstralaan 2: een nokverhoging - Van Schendelstraat 12: verhogen kap en plaatsen dakkapellen

Sloopvergunningen
Er is een sloopvergunning verleend voor: - Zuiderzeestraatweg 85: diverse opstallen

Iedere belanghebbende kan tegen bovengenoemde besluiten binnen 6 weken nadat het besluit aan de aanvrager is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het college.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 352.

(Bouw)plannen via vrijstelling (19 lid 3)

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen.

Ter inzage van: 13 oktober 2005 t/m 24 november 2005 - Schippersmeen 62: uitbreiden woning - Stedenmeen 133: erfafscheiding en tuinhuisje

De aanvraag(en) en het ontwerpbesluit (en) liggen gedurende zes weken ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens deze termijn kan een ieder tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Degenen die geen gebruik maken van de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen, kunnen nadat het besluit is genomen, geen verdere rechtsmiddelen meer aanwenden (geen bezwaar c.q. beroep meer mogelijk). Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen, dan kunt u daarvoor een afspraak maken via tel. 411 352.

Informatie afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Bouwplan Blokhuis 12 en 14

Burgemeester en wethouders hebben een aanvraag ontvangen van P. van Dam om op grond van de monumentenverordening 1995 vergunning te verlenen voor het plaatsen van dakkapellen en het samenvoegen van woningen op de locatie Blokhuis 12 en 14 (gemeentelijk monument). Het bouwplan ligt tot en met 27 oktober 2005 ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het bouwplan schriftelijk haar/zijn bedenkingen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250/411 396.

Milieuvergunningen

Bij de gemeente is een milieuvergunning aangevraagd door Trucktop Lorentz, Lorentzstraat 41 voor tankinstallatie voor motorbrandstoffen. Ook is een milieuvergunning aangevraagd door Lian Products BV, Nobelstraat 24 voor het bewerken van metalen en kunststoffen.

De aanvragen en de ontwerpvergunningen kunnen tot en met 24 november 2005 worden ingezien in de Stadswinkel in het stadhuis, op verzoek ook buiten kantooruren. Bedenkingen kunnen bij voorkeur schriftelijk tot en met die datum - eventueel vertrouwelijk - worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411 237.

Milieuvergunning Foppen en Zn.

De gemeente heeft een milieuvergunning verleend aan Paling- en zalmfileerderij J. Foppen en Zn. B.V., Daltonstraat 24 te Harderwijk voor het plaatsen van een stikstoftank en het verplaatsen van de gasflessenopslag.

De vergunning kan tot en met 24 november 2005 worden ingezien in de Stadswinkel in het stadhuis, op verzoek ook buiten kantooruren. Tot en met die datum staat beroep tegen deze besluiten open bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, echter uitsluitend voor diegenen die ook tegen de ontwerpbeschikking bedenkingen hebben ingebracht of aan wie niet kan worden verweten geen eerdere bedenkingen te hebben ingebracht. Daarbij kan aan de voorzitter van deze afdeling worden verzocht om schorsing of een voorlopige voorziening tegen het van kracht worden van de vergunning.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411 401.

Provincie onderhoudt bomen op de Veluwe

De provincie Gelderland gaat in de periode van 3 oktober tot en met 2 december enkele tientallen bomen snoeien en kappen langs provinciale wegen op de Veluwe.
Tijdens de werkzaamheden wordt telkens een rijbaan afgezet. Het verkeer wordt dan geregeld met tijdelijke verkeerslichten.

Een uitgebreid overzicht van de werkzaamheden staat op www.gelderland.nl/werkenaandeweg.