Eemland zuid 10.00 uur

Utrecht 13-10-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Scootercontroles

AMERSFOORT Op dinsdag 11 oktober werd in samenwerking met het Regionale Scooterteam van de politie weer een grote bromfiets- en scootercontrole gehouden op diverse locaties in Amersfoort.

Op verzoek van de wijkagenten van de wijken de Koppel en Kruiskamp werd in deze wijken op dinsdagmiddag controles uitgevoerd. Aanleiding vormden de diverse klachten van omwonenden van scholen aan de Hooglandseweg en De Boogschutter. In de avonduren werden brommer- en scooterbestuurders in het Soesterkwartier gecontroleerd.

Resultaten

In de middag werden 57 bromfietsen en scooters gecontroleerd. Na controle bleken daarvan 30 voertuigen of papieren niet in orde. Er werden 56 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere opgevoerde bromfiets (12x), geen bromfietscertificaat (4x), niet kunnen tonen bromfietscertificaat (7x), niet verzekerd (2x), niet kunnen tonen verzekering(7x), geen helm (4x), onjuiste gele/oranje plaat (3x), ondeugdelijke remmen (2x), gladde banden (3x), overschrijding geluid (4x). Twee personen werden aangehouden omdat de bromfiets een vals framenummer had.

In de avond werden 29 bestuurders en voertuigen gecontroleerd. Er werden 24 bekeuringen uitgedeeld voor: opgevoerd zijn (3x), geen certificaat (2x), niet kunnen tonen van certificaat (1x), onverzekerd (1x), niet kunnen tonen verzekering (4x), geen helm (4x), onjuiste oranje plaat (1x), ondeugdelijke remmen(2x), niet kunnen tonen van Idbewijs (3x). Een persoon werd aangehouden voor het opgeven van een valse naam.

Aangehouden na winkeldiefstal

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werden twee winkeldieven aangehouden. Omstreeks 13.50 uur kreeg de politie de melding dat twee winkeldieven waren aangehouden in een winkel aan het Sint Jorisplein. De twee mannen in de leeftijd van 31 en 36 uit Baarn hadden elektronica-apparatuur meegenomen zonder af te rekenen. Tegen het duo is proces-verbaal opgemaakt.

Verlichtingscontrole

LEUSDEN De wijkpolitie heeft woensdagavond, tussen 20.00 en 20.45 uur, een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Heiligenbergerweg.

Er werd 9 keer bekeurd voor het niet voeren van een voor- en/of achterlicht.