Ingezonden persbericht


Funda lanceert gratis MMS-vriendendienst voor huizenzoekers

Een unieke combinatie van internet en mobiele telefonie

AMSTERDAM, donderdag 13 oktober - Funda lanceert - samen met Huis & Hypotheek en Yuca Media - een kosteloze MMS-dienst voor mensen die een huis zoeken: funda MMS. Met funda MMS/SMS stuurt een bezoeker van funda.nl vanaf nu heel eenvoudig een foto en de kenmerken van een specifieke woning naar een vriend(in) of familielid. Funda MMS is de eerste Nederlandse MMS-dienst die geheel gratis is voor degene die de MMS stuurt én ontvangt.

De funda MMS/SMS wordt verstuurd vanaf de website funda.nl. Indien een woning is gevonden, kan via een webapplicatie een foto van de woning, de kenmerken van het huis en een persoonlijke tekst naar een mobiele telefoon worden verstuurd van een ander. Als de ontvanger geen telefoon heeft met MMS-mogelijkheid, kan de verzender in plaats daarvan een kosteloze funda SMS sturen. De ontvanger krijgt de informatie in het laatste geval alleen als tekst opgestuurd.

"Mensen die huizen zoeken, lichten vaak ook vrienden en kennissen hierover in. Met funda MMS/SMS is ook de omgeving veel alerter: het bericht kan op elk willekeurig moment, elke plaats en à la minuut ontvangen worden. Met deze nieuwe dienst kunnen we onze faciliterende rol via funda.nl verder versterken", aldus Marque Joosten, algemeen directeur van funda.

Funda MMS/SMS kan kosteloos worden aangeboden omdat Huis & Hypotheek deze service sponsort. Robbert Prins, marketing manager bij Huis & Hypotheek: "Wij willen mensen van A tot Z begeleiden bij de aankoop van hun woning. En hoewel het zoeken van de juiste woning niet onze core business is, bieden wij met funda MMS/SMS toch een gebruiksvriendelijke en gratis service aan onze toekomstige klanten. Bovendien past deze innovatieve service heel goed bij het moderne imago van Huis & Hypotheek."

Mark de Lange, directeur van Yuca Media: "Met deze MMS-dienst ontsluit funda.nl haar content - als eerste website in Nederland - op geheel unieke wijze. Dit mobiele medium is namelijk zeer persoonlijk: de ontvanger ziet direct op de display van zijn telefoon dat het bericht afkomstig is van een vriend of kennis. Yuca Media noemt dit 'friend-to-friend communication', een directe vorm van contact tussen webportals en hun gebruikers én tussen adverteerders en hun doelgroep."

Verkregen telefoonnummers via de gratis dienst worden niet aan Huis & Hypotheek of derden verstrekt.

Over funda
Funda NV is een zelfstandige onderneming met als belangrijkste aandeelhouders de makelaarsorganisatie NVM en Koninklijke Wegener. Funda is actief in de woningmarkt (funda.nl, fundadesign.nl) en de markt voor bedrijfsonroerend goed (fundainbusiness.nl) en faciliteert bij de aankoop, verkoop en verhuur van vastgoed.