1e persbericht van donderdag 13 oktober 2005

Eindhoven 13-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Vijf jongens aangehouden bij poging inbraak

Woensdag rond 20.30 uur zijn op een bedrijfsterrein aan de Esperheide drie jongens van veertien jaar oud aangehouden toen ze probeerden in te breken bij een autobedrijf. Ze waren over een hek geklommen en werden vrijwel direct daarna aangehouden door vier mannen die op het bedrijfsterrein post hadden ingenomen vanwege een groot aantal diefstallen, inbraken en vernielingen. Een van de aangehouden jongens had inbrekersgereedschap bij zich. Bij hun aanhouding is geweld gebruikt. Later op de avond meldden zich op het politiebureau nog twee jongens ( zestien en veertien jaar oud) die bekenden dat ze meerdere malen in wisselende samenstelling hadden ingebroken bij het autobedrijf. Er werd een deel van het buitgemaakte gereedschap bij de politie ingeleverd.

Bij het bedrijf was de laatste tijd meerdere malen ingebroken. Er werd gereedschap gestolen maar ook autosleutels en er werd met een auto van het bedrijf rondgereden.

De jongens, die allemaal uit Eindhoven komen, zijn voor onderzoek de cel ingegaan. De politie stelt een onderzoek in naar de activiteiten van de groep en naar het geweld dat bij de aanhoudingen werd gebruikt.

Eindhoven: Vrouw rijdt met auto op man in

In haar woning in Veldhoven is woensdag om 20.30 uur een 43-jarige Veldhovense vrouw aangehouden. De verdachte zou eerder op de avond in de Stevinstraat in Eindhoven met haar auto zijn ingereden op een 36-jarige Eindhovenaar. De vrouw had daarbij ook enkele klikos en een tuinmuurtje geraakt. Daarna was ze verder gereden. De 36-jarige man raakte gewond aan zijn schouder. De man en vrouw zouden elkaar kennen, maar wat precies de reden is van de handelwijze van de vrouw moet uit onderzoek blijken. Zij is daarom ingesloten.

Eindhoven: Man met gestolen bromfiets aangehouden

Woensdag om 21.10 uur is op het Stationsplein een 29-jarige man uit Leeuwarden aangehouden. Hij reed op een bromfiets die in Eindhoven gestolen bleek te zijn. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak in winkel

Donderdag rond 2.45 uur is ingebroken in een winkel aan De Plaetse. Er is een etalageruit ingegooid en er zijn tenminste een groot aantal parfumflesjes weggenomen.