Gemeente Amerongen


Oproep deelname aan werkgroepen omtrent leefbaarheid en duurzaamheid

Amerongse bewoners werken met ondersteuning van de gemeente aan projecten in het kader van leefbaarheid en duurzaamheid. Dit in het kader van de Lokale Agenda 21 een uitvloeisel van de duurzaamheidsconferentie Agenda 21 in Rio de Janeiro.

Er zijn momenteel 3 concrete projecten waarvoor men de hulp van vrijwilligers kan gebruiken:


1. De aandacht wordt gericht op acties om weggebruikers in het dorp aan te moedigen zich aan de maximumsnelheid van 30 km/uur te houden. Gedacht wordt onder meer aan mooie of ludieke borden langs de drukke routes in het dorp. Mogelijk door een prijsvraag te organiseren. De concrete invulling moet echter nog volgen en daar zijn meer mensen voor nodig.
Op dit moment bestaat de werkgroep uit 3 mensen.


2. Water is een actueel onderwerp waar ook de werkgroep water zich mee bezig houdt. De aandacht gaat op dit moment uit naar de afstroming van regenwater uit de bossen richting dorp en het afkoppelen van regenwater bij particulieren. Het doel is het water via infiltratie daar te houden waar het valt en daarmee verdroging voorkomen en overbelasting van de riolering te voorkomen. De werkgroep bestaat uit 4 mensen en men kan meer hulp gebruiken.


3. Natuur en recreatie is het onderwerp van de laatste werkgroep. Projecten van deze werkgroep zijn onder meer de realisatie van het (winter)wandelpad in de Amerongse bovenpolder oost en de Bloeiende kern, een braakliggend stuk grond dat gebruikt is om wilde bloemen te zaaien. De werkgroep is nog zoeklende naar een nieuw project. De gedachten gaan uit naar het realiseren van stukken berm waar bloemen zoals klaproos, korenbloem, gele ganzebloem en bolderik weer een kans krijgen. Nieuwe ideeën en vrijwilligers zijn bij deze werkgroep van harte welkom.

Mocht u zin hebben om mee te doen of ideeën hebben, dan bent u van harte welkom.
Richt uw reactie aan de gemeente Amerongen ter attentie van Anita Holstra, Antwoordnummer 35, 3940 XE Amerongen. Mailen kan ook, mailadres a.holstra@amerongen.nl . U krijgt zo spoedig mogelijk bericht.
De werkgroepen hopen op een aantal enthousiaste mensen.