Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 11 oktober 2005

Ontwikkeling Centrumplan
Het college heeft besloten zijn medewerking te verlenen aan het plan voor ontwikkeling van het kernwinkelgebied in de oksel van (lange) Gelderstraat en Diessenseweg. De afgelopen maanden is de haalbaarheid van het plan onderzocht. Het resultaat daarvan is positief. Het college zal de gemeenteraad binnenkort voorstellen om deze instemming te bekrachtigen.

Bos- en natuurbeheer
De gemeente Hilvarenbeek beheert 288 hectare bos- en natuurterrein. Op verzoek van het college is onderzocht of het overdragen van dit beheer aan natuurbeherende instanties meerwaarde zou kunnen hebben. Besloten is het beheer voorlopig ongewijzigd voort te zetten. Dat betekent dat de beheerovereenkomst met Bosgroep Zuid Nederland gehandhaafd blijft. In de toekomst zal de situatie voor gebieden met een natuurwaarde nog eens specifiek worden bekeken.

Drainage Doelakkers
Het college heeft onderzocht of het mogelijk is een compleet drainagesysteem aan te leggen in het oostelijk gedeelte van Doelakkers om de waterproblematiek ter plaatse op te lossen. Dit idee is intussen van de baan. Na inventarisatie bleek er namelijk weinig animo te zijn onder de bewoners om op een dergelijk systeem aan te sluiten. Daaruit is de conclusie getrokken dat het aantal aansluitingen waar sprake is van overlast, veel geringer is dan werd aangenomen. Het college heeft besloten dat het drainagesysteem clustergewijs wordt aangelegd en dat alleen die percelen worden aangesloten waarvoor een overeenkomst is ondertekend. Belanghebbenden worden geïnformeerd over de voorwaarden die gelden indien men alsnog wenst aan te sluiten.