Politie Groningen

Politie lost overval Kral op (13/10/05)

Oude Pekela 13-10-2005 -

De politie heeft met de aanhouding van vier mannen uit Oude Pekela de overval op fotozaak Kral aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela opgelost. De overval vond op vrijdag 26 augustus vlak voor sluitingstijd plaats.

Op dat moment kwamen twee gemaskerde mannen de fotozaak binnen. Zij bedreigden de bedrijfsleider met onder meer een vuistvuurwapen. Uiteindelijk namen ze enkele mobiele telefoons mee en vertrokken nadat het alarm van een vitrine afging.

Door recherche-onderzoek konden drie verdachten, 18, 18 en 35 jaar, vorige week worden aangehouden. De 15-jarige verdachte kon naar aanleiding van een tip via Opsporing Noord worden aangehouden. De twee 18-jarige verdachten werden door de rechtercommissaris in bewaring gesteld. Zij zitten nog steeds vast. De 15-jarige verdachte is in vrijheid gesteld, maar hij wordt verdacht van medeplichtigheid. Hij heeft een minder actieve rol gehad in de overval. De 35-jarige verdachte had met de overval niets te maken. Wel wordt hij verdacht van heling. Hij had gebruik gemaakt van een mobiele telefoon, die buit was gemaakt bij de overval.

Motief
Het motief van de overval moet gezocht worden in het verkrijgen van geld, mede door het doorverkopen van goederen. Met de aanhouding van de vier verdachten heeft de politie het onderzoek afgerond. Het proces-verbaal is naar justitie gestuurd.