Politie IJsselland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE


13 oktober 2005


Drie auto's met "bruluitlaten" uit het verkeer

De politie van Ermelo en Putten heeft drie automobilisten bekeurd die hun auto hadden voorzien van zogenaamde "bruluitlaten". De auto's (éénmaal in Putten en tweemaal in Ermelo) werden tijdelijk uit het verkeer genomen om de technische verkeersafdeling van de politie de gelegenheid te geven de auto's nader te onderzoeken.
Uit die onderzoeken is komen vast te staan, dat alle drie de auto's te veel geluid veroorzaakten. De bestuurders is een proces-verbaal aangezegd. De auto's zijn teruggegeven aan de eigenaren onder de voorwaarde dat er een "normale uitlaat" onder gezet dient te worden. De politie zal de komende tijd doorgaan met extra aandacht voor de lawaai veroorzakende "bruluitlaten".


Vaassen / 't Harde - Greep uit winkelkassa

Een winkel aan de Dorpsstraat in Vaassen hebben een man en een vrouw woensdag (12-10) rond 13.20 uur geprobeerd geld weg te nemen bij een greep in de kassa.
Ze wilden een bankbiljet van E 50,- wisselen. Op het moment dat de kassa werd geopend, deed de vrouw een greep in de kassa. De vrouw verklaarde in gebrekkig Engels dat ze alleen maar wilde helpen. Vervolgens vertrokken ze zonder buit. Een derde persoon stond buiten en fungeerde als uitkijk. Na onderzoek in de omgeving bleken diverse mensen (waaronder ook winkeliers) door deze mensen te zijn benaderd om geld te wisselen.

Later op de dag rond 15.15 uur werd een winkel aan het Centrum in 't Harde bezocht door een man en een vrouw. Terwijl de man een paar artikelen afrekende, greep de vrouw een aantal biljetten uit de kassa. Toen de verkoopster daar wat van zei, legde de vrouw het geld terug. Na deze act nog een keer herhaald te hebben vertrok het tweetal. Later miste men toch een bedrag van E 130,- uit de kassa.


Het paar sprak een onbekende taal, mogelijk Aziatisch.


Vermoedelijk gaat het hier om dezelfde personen al werd hier geen derde persoon gezien.


Signalement vrouw: leeftijd rond de 30 jaar, ong. 1.65 m lang, slank postuur, getinte huid,


lang zwart steil haar tot halverwege haar rug, vermoedelijk gekleed in een grijs mantelpakje.


Signalement man: leeftijd rond de 30 jaar, ong. 1.90 m lang, getinte huid, fors postuur, donker haar (enigszins kalend), hij droeg een zwart kostuum.

Signalement van de derde persoon: man, gekleed in een grijs kostuum. De politie is een onderzoek gestart.


Wapenveld - Botsing tussen brommobiel en bestelauto.

Een 30-jarige chauffeur van een bestelbusje uit Wapenveld kon een overstekende brommobiel, bestuurd door een 68-jarige vrouw uit Voorburg, niet ontwijken en een aanrijding was het gevolg. Het ongeval gebeurde op woensdag (12-10) rond 13.05 uur op de Groteweg thv de Revelingsweg. De vrouw werd met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Zwolle..


Wapenveld - Drankrijder betrapt

Een 45-jarige automobilist uit Wapenveld bleek bij een politiecontrole onder invloed van alcohol. De controle vond plaats op donderdag (13-10) rond 02.25 uur op de Groteweg.
De man blies een promillage van 0,8. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur opgelegd en een boete uitgereikt.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58


---- --