Politie IJsselland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


13 oktober 2005


Apeldoorn - Politie zoekt helpende chauffeur ongeval Loenen

De politie is op zoek naar een onbekende vrachtwagenchauffeur die maandagmiddag (10/10) jl. hulp verleende bij de aanrijding op de kruising Kanaal Zuid met de Loenensemarkweg-Broeksweg in Loenen, waarbij een 13 jarige jongen ernstig gewond raakte. De politie wil graag met deze chauffeur in contact komen en verzoekt hem om zich te melden via 0900-8844.


Apeldoorn - Scooterrijdster raakt gewond

Een 17-jarige scooterrijdster uit Uddel raakte woensdagmiddag gewond. Rond 14.55 uur was zij op de Jachtlaan tegen het sleeptouw tussen twee auto's gereden. Hierbij raakte de Uddelse gewond en werd ze met de ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De 34-jarige bestuurster uit Epe, van de auto die gesleept werd, moest eveneens naar het ziekenhuis voor onderzoek.


Apeldoorn - Motorrijder gewond

Een 37-jarige motorrijder uit Zeewolde raakte woensdagmiddag rond 16.30 uur bij een aanrijding op de Lange Amerikaweg gewond. Een 33-jarige automobilist kwam uit tegenovergestelde richting aanrijden en wilde op een gegeven moment links afslaan. Hij liet hierbij de motorrijder niet voorgaan. Deze kon slechts zijn motor platgooien om een aanrijding te voorkomen. De motor gleed over de weg en botste langzaam tegen de auto. De motorrijder had enkele schaafplekken op zijn been.


Apeldoorn - Drankrijder betrapt

Agenten hebben afgelopen nacht bij een controle op de Prins Willem-Alexanderlaan een 64-jarige automobilist uit Apeldoorn betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man blies 1,4 prom. Het rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op.


Apeldoorn - Brand door kortsluiting

In een woning aan de Gunninglaan is woensdagavond rond 18.45 uur brand ontstaan. De 34-jarige bewoonster was op zolder aan het strijken. Door waarschijnlijk kortsluiting, brak er opeens brand uit. De vrouw waarschuwde haar buren en samen konden ze het brandje met behulp van een blusdeken in de kiem smoren. De schade is gering en niemand raakte gewond.


Apeldoorn - Brand in leegstaande woning

De voorzijde van een leegstaande woning aan de Wilhem Tellstraat is woensdagavond beschadigd geraakt door brand. Voor de woning is door onbekenden een stap afval in brand gestoken, waardoor de woning vlam vatte. De brandweer was snel ter plaatse en kon de brand blussen. Een naastgelegen woning heeft door de brand wat rookschade opgelopen


Apeldoorn - Diefstal uit kantoor bouwmarkt

Uit het kantoor van een bouwmarkt aan de Sleutelbloemstraat werden een onbekend geldbedrag en cadeaubonnen ontvreemd. De diefstal vond plaats op woensdag (12-10) tussen 15.30-16.00 uur. Twee mannen hielden een verkoopster aan de praat. Een derde onbekende man werd overlopen in de kantoorruimte en maakte zich meteen uit de voeten.
Signalement van de mannen: zuid-europees uiterlijk, leeftijd 20-30 jaar, lengte tussen de 1.70-1.85 m. Twee mannen hebben zwart krullend haar en de derde een kaal geschoren hoofd. De politie is een onderzoek gestart.

EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58


---- --