Landstede


Werkwereld opent deuren naar toekomst

Mensen die werk zoeken, zich willen bij- of omscholen of een uitkering aanvragen in Harderwijk of Ermelo, kunnen dit allemaal binnen één gebouw regelen. In Werkwereld aan de Wethouder Jansenlaan is alles op het gebied van werkgelegenheid en opleidingen onder één dak te vinden.

Werkwereld is een initiatief van de gemeenten Harderwijk en Ermelo. In het gebouw zijn verschillende instanties vertegenwoordigd: Centrum voor Werk & Inkomen (CWI), Uitvoering Werknemersverzekeringen (UWV), de sociale diensten van de gemeenten Ermelo en Harderwijk, reïntegratiebureaus Intervens en Work First en Landstede.

Een groot voordeel van de Werkwereld is dat de lijnen kort zijn. De contacten tussen de samenwerkende organisaties zijn snel gelegd. Als iemand bij het CWI vandaan komt, kan hij of zij direct bij Landstede of een andere organisatie verder worden geholpen.

"Sinds de start van Werkwereld hebben we op deze manier al een aantal mensen concreet kunnen helpen. Er zijn", zegt een van de medewerkers van Landstede in Werkwereld, Ruben Gutter.

Nieuw initiatief
Het onderwijsloket van Landstede binnen Werkwereld is een nieuw initiatief van de onderwijsinstelling. Door de klanten op te zoeken, wil Landstede haar grenzen verleggen.

In Werkwereld kan Landstede mensen direct begeleiden naar een baan door ze om- of bijscholing aan te bieden. We willen maatwerk leveren aan onze cliënten. De wegen die ze voorheen aflegden naar de verschillenden instanties, zijn met de komst van Werkwereld letterlijk en figuurlijk veel korter geworden.

Hiermee is al veel gewonnen. Het is de bedoeling dat mensen hier met een duidelijk toekomstperspectief de deur uitgaan, zegt Annemieke Woltjes-Boer van Landstede.