Ingezonden persbericht


persbericht
kunst en cultuur / muziek/ media

Podcasten kinkfm-programma's groot succes

Hilversum, 13 oktober 2005

Het podcasten van radioprogramma's van KINK FM blijkt een groot succes. De afgelopen week waren er ruim 15.000 downloads via www.kinkfm.com. KINK FM startte op maandag 3 oktober met het podcasten van een aantal van haar radioprogramma's.

In eerste instantie was alleen de Outlaw 666, de lijst met de 666 beste KINK FM-nummers van de afgelopen 10 jaar, on demand te beluisteren via kinkfm.com. Inmiddels zijn daar de programma's Tegenwicht voor Evenwicht, Moordlijst, NightLiveXS, Aardschok, Outlaw 41, Traffic Jam, Electronation, Oeverloos en X-Rated aan toegevoegd. Binnenkort zullen nog meer programma's als podcast kunnen worden beluisterd.

Programmaleider Arjen Grolleman: 'We hadden wel verwacht dat er veel behoefte zou zijn aan het podcasten van de KINK FM-programma's, maar dit overtreft onze stoutste verwachtingen. Dit is dus het voordeel van een zender met uitzendingen waarin het zo nadrukkelijk om de muziek gaat. Luisteraars downloaden gewoon hun favoriete Kink-programma's. En op een mp3-speler of i-Pod heb je tenminste geen last van slechte ether ontvangst.'

KINK FM werd opgericht in oktober 1995 en is onderdeel van de Vereniging Veronica. Naast alternatieve popmuziek in het algemeen uit heden en verleden is KINK FM al 10 jaar het enige Nederlandse radiostation dat aandacht besteedt aan specifieke genres als bijvoorbeeld punk, metal, hiphop, progressieve dance en avantgarde.