Politie Amsterdam-Amstelland

Vrouw tussen tram en hek
13-10-2005. Woensdagavond rond zeven uur rukten hulpverleningsdiensten uit na een melding dat er een vrouw onder een tram was gekomen. De tram van lijn 16 kwam vanaf het Centraal Station en passeerde op het Rokin enkele voor bouwwerkzaamheden geplaatste hekken toen een 55-jarige vrouw langsliep. Door nog onbekende oorzaak viel de vrouw en raakte tussen het hek en de tram. De brandweer verwijderde een deel van het hekwerk zodat ambulancepersoneel eerste hulp kon verlenen. De vrouw is met armletsel overgebracht naar een ziekenhuis. Zij verkeert niet in levensgevaar. De bestuurder van de tram is voor het afleggen van een verklaring naar een politiebureau gebracht. Getuigen gezocht van levensdelict

13-10-2005. Op vrijdag 30 september 2005 rond half vijf 's ochtends werd in zijn woning aan de Klipperweg 29 in Diemen, het levenloze lichaam van Arie Mullié aangetroffen. De 52-jarige man, die door een misdrijf om het leven is gekomen, werd aangetroffen door een huisgenoot. Arie stond bekend als een maatschappelijk bewogen man die vluchtelingen in en vanuit zijn woning de helpende hand bood. De recherche heeft de volgende vragen:

Wie heeft de heer Mullié op vrijdag 30 september 2005 nog gezien of gesproken?

Wie heeft vrijdagochtend 30 september nog personen in of uit het bewuste pand zien komen?

Wie heeft er voorafgaand aan vrijdag 30 september 2005 iets verdachts gezien?

Kunt u antwoord geven op deze vragen of heeft u andere informatie die van belang is in deze zaak,dan wordt u dringend verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Linnaeusstraat via telefoonnummer:

(0 2 0) 559 24 08


---

Lichaam overleden man aangetroffen

13-10-2005. Donderdagochtend rond halftien werd onder verdachte omstandigheden tussen enkele geparkeerde autoâs op het parkeerdek aan Hofgeest in Amsterdam Zuidoost het stoffelijk overschot aangetroffen van een nog onbekende man. De doodsoorzaak en identiteit worden onderzocht.

---

Aanhouding voorkomt overval

13-10-2005. Woensdagavond rond halftien heeft een arrestatieteam in de Surinamestraat zeven jongemannen aangehouden die ervan worden verdacht dat zij een overval wilden plegen. De groep, in de leeftijd van 18 tot 27 jaar, zat in twee auto's die tijdens de actie werden klemgereden. Bij de aanhouding werd een vuurwapen aangetroffen. De verdachten zijn ingesloten.

---

Getuigen overval tankstation gezocht

13-10-2005. Woensdagavond rond negen uur werden medewerkers van een pompstation door drie gewapende en gemaskerde mannen bedreigd. De daders maakten diverse goederen buit en vertrokken in een donkerkleurige Mercedes in de richting van Amstelveen. Vermoedelijk gaat het om drie daders. Er raakte niemand gewond.

De recherche van District Zuid onderzoekt de zaak en vraagt getuigen van het misdrijf of personen die meer informatie hebben zich telefonisch met hen in verbinding te stellen. Het is goed mogelijk dat in de dagen voorafgaand aan de overval personen in de omgeving hebben gezien die zich verdacht gedroegen.