Gemeente Sneek


Boek over openbare gezondheidszorg in negentiende-eeuws Sneek In 2006 geeft het gemeentebestuur van Sneek een boek uit over de openbare gezondheidszorg in de negentiende eeuw in Sneek. Het wordt geschreven Alice Booij van het bureau communicatie van de gemeente.

Alice Booij (53) studeerde de afgelopen jaren in haar vrije tijd geschiedenis aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Afgelopen zomer slaagde ze cum laude, met een scriptie getiteld Van gracht naar ton. Openbare gezondheidszorg in Sneek 1804 (1826) - 1873. In deze scriptie wordt onderzocht hoe actief het gemeentebestuur was op het terrein van de openbare gezondheidszorg, toegespitst op de introductie van het tonnenstelsel in 1873.

Het gemeentebestuur was ingenomen met de scriptie, vooral omdat er naar het negentiende-eeuws Sneek relatief weinig wetenschappelijk onderzoek is verricht. Dat was de aanleiding om Alice Booij te vragen de studie om te werken naar een publieksvriendelijke uitgave, zodat alle Snekers in principe kennis kunnen nemen van de resultaten van het onderzoek.

© copyright 2005 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 12-10-2005