Ingezonden persbericht


BedrijvenBond
CNV Metaal en elektro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

Persbericht KENMERK BESTEMD VOOR VAKGROEP DATUM

de sociaal economische redactie CNV Metaal en elektro

13 oktober 2005
CNV Metaal en elektro maakt zich hard voor bemiddeling naar ander werk

Alcoa Drunen schrapt kwart van arbeidsplaatsen

De directie van Alcoa Drunen heeft CNV Metaal en elektro ingelicht dat ze een kwart van de 400 arbeidsplaatsen wil schrappen. Piet Verburg, onderhandelaar voor CNV Metaal en elektro: "Deze regio in Zuid-Nederland is de laatste jaren al behoorlijk getroffen door reorganisaties. Dus ik ga alles op alles zetten om goede afspraken te maken voor deze mensen in een sociaal plan. Waarin zeker geregeld moet worden dat ze van werk naar werk worden bemiddeld."
Verburg wil een goed sociaal plan sluiten. "Alcoa wereldwijd heeft het afgelopen kwartaal een paar honderd miljoen dollar winst gemaakt, dus de sociale gevolgen moeten ­ wat er ook gebeurt - goed afgedekt worden." Volgens de onderhandelaar wil het bedrijf de afdeling sluiten waar kassenbouwsystemen worden gemaakt. Dit heeft te maken met teruglopende orders. Verburg: "De bouwer van aluminium profielen voor onder meer auto's en kozijnen verkeert al enige jaren in zwaar weer. Vorig jaar was er een herstructurering. Die heeft niet gebracht wat er van werd verwacht. Maar als klap op de vuurpijl noemt het bedrijf de gestegen energieprijzen als reden voor het schrappen van arbeidsplaatsen. Volgens de bouwer van aluminiumprofielen is de energieprijs voor Alcoa de laatste tijd met zo'n 25 procent gestegen.
Alcoa heeft in Nederland nog vestigingen in Harderwijk en Kerkrade. Voor nadere informatie
Piet Verburg, onderhandelaar voor CNV Metaal en elektro: 06 ­ 51 66 73 94; Nancy Abelskamp, persvoorlichter: 06 ­ 22 39 29 64.


---- --