Ingezonden persbericht


Hogere productiviteit en operationele efficiency met OnTRACS(TM)

Nieuwe QUALCOMM software-applicatie optimaliseert routeplanning en beveiliging

Amsterdam - 13 oktober 2005 - Qualcomm introduceert vandaag op de European Road Transport Show in de RAI haar nieuwe software-applicatie, OnTRACS(TM). De software helpt transportbedrijven hun productiviteit en efficiency te verhogen door de routeplanning te optimaliseren, oponthoud te beperken en onnodige en ongeplande vertraging te voorkomen. Daarnaast draagt het programma bij aan verbeterde beveiliging van berijder, truck, aanhanger en lading.

OnTRACS(TM) is een belangrijke uitbreiding op QUALCOMM's EutelTRACS mobiele communicatieplatform en biedt transporteurs de mogelijkheid om route, aankomst en vertrek van hun voertuigen automatisch the volgen. De nieuwe software maakt het mogelijk processen beter te controleren en aan te sturen via real-time ritbewaking en tijdige melding van mogelijke tijdsoverschrijdingen en leveringsproblemen.

Automatisch bijhouden van ritstops
OnTRACS(TM) houdt automatisch bij wanneer voertuigen stilstaan en rijden, en laat transporteurs exact weten waar een voertuig zich bevindt. Het programma genereert real-time preventieve informatie over mogelijke tijdproblemen, zodat de transporteur eventuele maatregelen kan nemen. Het programma biedt twee soorten automatische plaatsbepaling. De eerste methode is aan de hand van dynamische referentiepunten die doorgeven of een chauffeur de geplande route volgt en of hij op tijd rijdt. QUALCOMM gebruikt daarnaast ook statische referentiepunten om de transporteur te melden of het voertuig een vast controlepunt nadert dan wel gepasseerd is. Voorbeelden van statische referentiepunten zijn tankstations, wegrestaurants, klantlocaties en plaatsen die gemeden moeten worden om bijvoorbeeld redenen van veiligheid (tunnels of lage viaducten), kosten (tolpassages) of tijd (files, wegwerkzaamheden). Er kunnen duizenden dynamische en statische referentiepunten in het systeem worden opgeslagen voor real-time plaatsbepaling en proactieve informatie- en rapportagemogelijkheden ten behoeve van zowel chauffeur als transporteur. QUALCOMM gebruikt de gegevens van het routeplanningssysteem van het transportbedrijf om stops te signaleren en waarschuwt automatisch de centrale wanneer zich significante afwijkingen voordoen.

Geschatte aankomsttijd (ETA)
Via monitoring van drie soorten peilgegevens, te weten controlepunten, "verboden" gebieden en stops, kunnen nabijheids- en vertragingsmeldingen worden gegenereerd om accuraat te bepalen in hoeverre het voertuig op schema zit. Op deze wijze kunnen vervoerders proactief de beste routes voor hun voertuigen bepalen, ingrijpen bij vertragingen, chauffeurs helpen om files en wegwerkzaamheden te vermijden, en de ontvanger van de goederen informeren over het al dan niet halen van de geplande aankomsttijd (estimated time of arrival - ETA). De gerealiseerde vertrektijd (eventueel afwijkend van de geplande vertrektijd (estimated time of departure - ETD)) dient weer als input voor de volgende bestelling. De chauffeur beschikt ook over een overzicht van de geplande route en de actuele status daarvan, inclusief automatische meldingen van eventuele wijzigingen of afwijkingen.

Over QUALCOMM
QUALCOMM is wereldwijd marktleider in het aanbieden van hoogwaardige draadloze data oplossingen via Network Management Centers die meer dan negen miljoen transacties per dag verwerken. Tot op heden heeft QUALCOMM aan bedrijven in meer dan 39 landen over de hele wereld meer dan 567.000 systemen voor wagenparkbeheer geleverd. Zie voor meer informatie: www.qualcomm-europe.com

QUALCOMM Incorporated (www.qualcomm.com) is marktleider in het ontwikkelen en op de markt brengen van innovatieve producten en diensten voor digitale draadloze communicatie op basis van QUALCOMM's digitale CDMA-technologie. QUALCOMM, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in San Diego, Californië, is opgenomen in de S&P 500-index en de FORTUNE 500®-lijst van 2003 met de 500 grootste bedrijven ter wereld. Het aandeel van het bedrijf wordt verhandeld op de Nasdaq Stock Market® onder het symbool QCOM.

Noot aan de redactie,