Ingezonden persbericht


persbericht

Plantronics onthult de eerste bluetooth HEADSET DIE EENVOUDIG KAN switchen tussen muziekspelers, laptops en mobiele telefoons

De nieuwe draadloze Pulsar 590 headset is uitbreiding van de veelgeprezen Bluetooth-productreeks van Plantronics

Hoofddorp - 13 oktober 2005 - Plantronics introduceert de Pulsar(TM) 590, een Bluetooth®-stereoheadset die gebruikers in staat stelt om draadloos naar muziek en films te luisteren met uitmuntende geluidskwaliteit en naadloos over te schakelen naar mobiele telefoongesprekken door een simpele druk op de knop. De Pulsar 590, die met een universele Bluetooth audio-adapter kan worden geleverd, biedt draadloze compatibiliteit voor elk apparaat met een headset-uitgang, zoals iPods, laptops, stereosystemen, televisies, MP3-spelers en multimedia-apparaten zoals de Sony® PSP.

Peter Wuyts, Regional General Manager Plantronics Benelux: "Het doet ons een genoegen om de de Pulsar 590 te introduceren, een headset die de gebruiker ultieme vrijheid biedt. De headset is draadloos, is ook tijdens lange luistersessies uiterst comfortabel en biedt de mogelijkheid om met een druk op de knop een telefoongesprek op te nemen."

Consumenten kijken met spanning uit naar apparaten die ondersteuning bieden voor Bluetooth-stereo. Volgens een recent onderzoek van Strategy Analytics zullen tegen 2010 de meeste handhelds met muziekfunctionaliteit en alle mobiele muziektoestellen zijn uitgerust met Bluetooth-connectiviteit. Naar verwachting zal de omzet van apparaten met A2DP-mogelijkheden stijgen van 5,8 miljoen dollar in 2005 tot 396 miljoen dollar in 2010 .

Uitmuntend geluid, geen draden

De Pulsar 590 maakt gebruik van multipoint-technologie om te kunnen functioneren als hi-fi stereoheadset en als communicatieheadset voor mobiele telefoons en andere toestellen met spraakfunctionaliteit. De headset is uitgerust met een uitschuifbare spreekbuis met een omnidirectionele microfoon voor heldere spraakcommunicatie.

Het brede scala aan functies biedt gebruikers ongekende mobiele vrijheid en stelt hen in staat om naar muziek te luisteren of gesprekken te voeren op 10 meter afstand van hun laptop, muzieksysteem of mobiele telefoon. De Pulsar 590 biedt maar liefst 12 uur gesprekstijd en 10 uur luisterplezier, zodat gebruikers op elke locatie naar muziek kunnen luisteren en altijd bereikbaar zijn.

Comfort en keuzevrijheid

De Pulsar 590 is voorzien van een vertrouwde hoofdband met draaibaar gemonteerde oorkussens die de hele dag door comfort en draaggemak bieden. Dankzij zijn vouwbare ontwerp neemt de draagbare, lichtgewicht headset nauwelijks ruimte in beslag tijdens het opladen en is hij makkelijk op te bergen tijdens reizen. De headset is bovendien uitgerust met een complete reeks van accessoires, zoals een oplaadstandaard, oplader, USB-oplaadkabel, een speciale kabel voor in het vliegtuig en een reistas. Dankzij de speciale kabel voor in het vliegtuig kunt u de headset ook gebruiken wanneer de Bluetooth-headset is uitgeschakeld, hetgeen door meeste luchtvaartmaatschappijen wordt vereist.

Groeiende Bluetooth-productreeks

De Pulsar 590 vormt een uitbreiding op de prijswinnende Bluetooth-productreeks van Plantronics. Deze reeks biedt consumenten een uitgebreide selectie van headsets die speciaal voor hun persoonlijke levensstijl zijn ontwikkeld.

Prijs en beschikbaarheid

De Pulsar 590 heeft een verwachte winkelprijs van ¤ 179,-, inclusief de universele adapter. De headset ligt vanaf november in de winkel en is ook beschikbaar op www.plantronics.com

Over Plantronics

Plantronics stond in 1962 aan de wieg van de eerste lichtgewicht headset en is sindsdien de voorloper op het gebied van geluidsinnovatie en geluidskwaliteit. De producten borduren voort op Plantronics' ervaring in mission critical communicatie - waaronder ook de ontwikkeling van de headset die Neil Armstrong gebruikte voor het uiten van zijn legendarische woorden "One small step for man..." vanaf de maan. Plantronics' producten voor kantoor, contact centers, mobiele telefonie en entertainment maken communiceren makkelijker, comfortabeler en doelmatiger. Kijk voor meer informatie op www.plantronics.com of bel 0800 7526876

Voor meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong

Margriet Luttikhuizen

T: +31 (0)20 421 0565

E: Margriet@l-dj.nl

Afbeeldingen zijn op aanvraag beschikbaar, testproducten zijn beschikbaar vanaf eind november.

Strategy Analytics, augustus 2005