Ingezonden persbericht


Nieuwe D-Link Information Security Gateway controleert en beschermt dataverkeer voor MKB-netwerken

Rotterdam, 13 oktober 2005 - D-Link introduceert de Information Security Gateway (ISG), een nieuw beveiligingsproduct dat dataverkeer monitort, herkent en optimaliseert. De speciaal voor MKB-bedrijven ontwikkelde oplossing biedt uitgebreide mogelijkheden om het gebruik van niet-geautoriseerde toepassingen door medewerkers vast te stellen. De Information Security Gateway vergroot de efficiëntie en winstgevendheid van een bedrijf op basis van verscherpte beveiliging en een optimaal datanetwerkgebruik.

Beheerders kunnen met de nieuwe Information Security Gateway (DFL-M510) van D-Link dataverkeer controleren, identificeren en optimaliseren. De DFL-M510 vermindert het aantal knelpunten, verlaagt de potentiële bedreigingen en verkleint de kans op mogelijke schade binnen het netwerk.

De ISG is te integreren zonder veranderingen aan de bestaande netwerkarchitectuur. Met de DFL-M510 is het dataverkeer van het bedrijf naar de buitenwereld doeltreffend te controleren en te beheren. Voorbeelden van dataverkeer zijn peer-to-peer-toepassingen (P2P), Instant Messaging-berichten, bestandsoverdrachten, e-mail en video. Het is ook mogelijk om kwaadaardig verkeer, zoals trojans, spyware, adware en wormen, op te sporen en te verwijderen. Om dit te realiseren, moeten beleidsregels voor specifieke groepen, IP-adressen, subnetwerken of hosts worden ingesteld. Met de Zone defense-technologie van D-Link - die binnenkort wordt geïntroduceerd voor de D-Link X-Stack-serie - is het ook mogelijk bedreigingen op interne netwerk te voorkomen en geïnfecteerde computers of groepen te isoleren.

"Door het toenemende gebruik van IM-berichten, zoals MSN Messenger en programma's voor file-sharing zijn bedrijfsnetwerken kwetsbaarder voor bedreigingen en aanvallen van buitenaf. Met name zonder proactieve bescherming en controle zijn de risico's groot. Er is slechts één persoon nodig die on-geautoriseerde software met trojans of wormen installeert om het gehele bedrijfsnetwerk plat te leggen", zegt Natasja de Groot, Country Sales Manager bij D-Link. "Dergelijke toepassingen vereisen ook veel bandbreedte. Bedrijven moeten in staat zijn om erop toe te zien dat hun netwerkcapaciteit niet gebruikt wordt voor dataverkeer die niet gerelateerd is aan werk. Oneigenlijk gebruik van bandbreedte of IM kan namelijk de efficiëntie en winstgevendheid van het bedrijf schaden."

DFL-M510 biedt:


* Transparante implementatie zonder veranderingen aan het huidige netwerk. Compatible met andere netwerkproducten.
* Hoog prestatievermogen (22Mbps) door D-Links ASIC-chip die zorgt voor informatiecontrole op Layer 7-niveau.
* Real-time controleren van dataverkeer, zoals Instant Messaging, P2P, bestandsoverdrachten, video en media.
* Blokkeert trojans, spyware, adware en illegale agents (Softether) en voorkomt verdere verspreiding binnen bedrijfsnetwerk.
* Gebruikersidentificatie voor de exacte lokalisatie van netwerkproblemen. De netwerkbeheerder heeft inzicht in de frequentie en de patronen tot op gebruikersniveau.
* Bandbreedtecontrole.

* Systeemlogs en duidelijke rapportering in HTML- of PDF-formaat met e-mail alerts aan de beheerder.
* Tot 4.000 gelijktijdige TCP-sessies.

* Stealth mode en bescherming tegen DOS aanvallen.

Prijs en beschikbaarheid

De DFL-M510 is vanaf eind oktober beschikbaar.
Verkoopadviesprijs 1.450 euro excl. BTW.

Over D-Link
D-Link, opgericht in 1986, is de wereldwijde vooraanstaande designer, ontwikkelaar en producent van netwerken, connectivity-, voice- en datacommunicatieproducten voor consumenten, MKB en SOHO. 'Building Networks for People' is de drijfveer achter het succes van D-Link. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van haar klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. Met meer dan 1.600 werknemers bedient D-Link vanuit 87 vestigingen wereldwijd meer dan 100 landen. D-Link staat voor innovatie, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink.nl.

Voor meer informatie, een interview of fotomateriaal: Progress Communications
Birthe Steenvoorden
Tel. +31 (0)20-363 11 52
E-mail: birthe@progresscommunications.nl
www.progresscommunications.nl

D-Link Nederland
Natasja de Groot (Country Sales Manager)
Tel. +31 (0)10-282 14 45
E-mail: info@dlink.nl
www.dlink.nl