Gemeente Twenterand


Voor reconstructie Kennedystraat/Churchillstraat en rotonde Den Ham Twenterand krijgt ruim één miljoen euro van Europese Unie

Wethouder B. Lambers van de gemeente Twenterand ontvangt donderdag 13 oktober een financiële bijdrage van EUR 1.030.201,00 van de Europese Unie. Twenterand krijgt dit geld uit het Europees fonds voor regionale ontwikkeling. De gemeente Twenterand heeft in december 2004 een tweetal verzoeken om subsidie ingediend bij het Europaloket van de provincie Overijssel.
Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel hebben besloten om voor de reconstructie van de President Kennedystraat/Churchillstraat in Vroomshoop een bedrag van EUR 219.340, = en voor de rotonde in de kern Den Ham een bedrag van EUR 810.861, = beschikbaar te stellen.

Bij de reconstructie van de President Kennedystraat/Churchillstraat gaat het om wegen die zijn voorzien van klinkers en die in een slechte staat van onderhoud zijn. Hierdoor ontstaat veel geluid- en trillingsoverlast. Door over te gaan op asfalt zal de overlast tot een minimum worden beperkt. Daarnaast zullen aanvullende maatregelen conform het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoers Plan, gemeente Twenterand (GVVP), worden getroffen om de verkeersveiligheid en de leefbaarheid te bevorderen. De reconstructie is inmiddels voor de helft gerealiseerd.

Verder heeft de financiële bijdrage betrekking op de aanleg van een rotonde nabij de kruising Vroomshoopseweg/Daarleseweg met daarop aangesloten de Vroomshoopseweg, Dorpsstraat, Daarleseweg en de Vriezendijk, de doortrekking van een langs een groot gedeelte van de randweg gelegen fietspad naar de Daarleseweg en de herinrichting van de Dorpsstraat/Smitstraat in de kern Den Ham. De aanleg van een rotonde is vanuit de verkeersinvalshoek de meest veilige oplossing voor alle weggebruikers. Tevens is het de bedoeling dat door de aanleg het verkeer wordt verminderd in de Dorpsstraat, omdat het doorgaande verkeer via de zuidelijke randweg van en naar Vroomshoop of Daarle wordt geleid. Hierdoor komt de centrumfunctie van de Dorpsstraat nadrukkelijk naar voren. Om de rotonde te kunnen aanleggen worden op dit moment de benodigde voorbereidingen getroffen.