Botanische Tuinen Universiteit Utrecht

Persberichten

Spelen met de herfst

Herfst is het seizoen waarin planten zich klaarmaken voor de winter. De bladeren verliezen hun bladgroen en krijgen prachtige herfstkleuren. Vruchten en zaden die moeten zorgen voor volgende generaties rijpen en worden verspreid.
Tijdens het Herfstweekend (15/16 oktober) trekt Eefje Eekhoorn er in het Von Gimborn Arboretum met de kinderen op uit om haar wintervoorraad aan te leggen en daar iets moois van te maken. Ook voor volwassenen zijn er rondleidingen.
Op Fort Hoofddijk in Utrecht is van 15 t/m 23 oktober voor kinderen een geweldige herfst-speurtocht uitgezet.

Von Gimborn Arboretum
In het Von Gimborn Arboretum in Doorn organiseren de Utrechtse Botanische Tuinen weer een gezellig familie-weekend met herfst-knutsel-activiteiten voor het hele gezin: leg die prachtige herfstkleuren vast in een placemat of maak een herfststukje van zaden en vruchten verzameld in het Arboretum. Dit Herfstweekend (15/16 oktober) is bovendien Eefje Eekhoorn aanwezig en neemt de kinderen om 14.00 uur mee voor een spannende wandeling op zoek naar speciale herfsthapjes.
Voor volwassenen staan om 11.00 en 14.00 uur rondleiders klaar voor een wandeling langs alle herfstpracht.

Fort Hoofddijk
Op Fort Hoofddijk kunnen kinderen de hele herfstvakantie (15 t/m 23 oktober) een spannende herfst-speurtocht lopen waar veel doe-activiteiten in verwerkt zijn.
Het opdrachtenvel is gratis verkrijgbaar bij de entreebalie. Het is vooral een leuke speurtocht om met de hele familie te doen, of als uitje met opa en oma.

Informatie
Voor het Von Gimborn Arboretum (Vossensteinsesteeg 8, Doorn) is de toegangsprijs 2,- Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Voor Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht) bedraagt de toegangsprijs 4,50, 3,50 voor 65+ en 1,50 voor kinderen van 4 tot 12 jaar en houders van een U-pas. De Museumkaart is geldig. Beide tuinen zijn van 10.00-16.00 uur geopend. Het Arboretum is speciaal voor dit weekend tot 17.00 uur open. Voor meer informatie over de Tuinen bel 030-2535455 of kijk op www.botanischetuinen.uu.nl