Gemeente Hengelo

Gratis FIT NO FAT TEST

Op 15 oktober in deel van Groot Driene

Ongeveer 2400 inwoners van de wijk Groot Driene ontvangen volgende week een uitnodiging voor deelname aan de gratis FIT NO FAT TEST op zaterdag 15 oktober in sportzaal Groot Driene. Doel is bevordering van een actieve leefstijl van mensen tussen de 25 en 65 jaar. Na afloop van de test krijgt men een adviesgesprek plus een aanbod voor sportieve activiteiten. Mensen met klachten op het gebied van astma en reuma en worden ook uitgenodigd om zich in te schrijven voor de test.

Er is momenteel volop aandacht voor het thema gezondheid en bewegen. Veel mensen eten te veel, te vet, te zoet, gebruiken te veel alcohol of ze roken. Ook bewegen veel mensen te weinig, met overgewicht als gevolg. De afdeling Sport & Recreatie organiseert daarom de campagne FIT NO FAT voor een actieve leefstijl. Zij doet dat samen met Sportraad Overijssel, Ziekenhuisgroep Twente (SMT), Carint en Amicon Zorgverzekeraar / Menzis.

Bewoners van de buurten Anninkshoek, Nijhofshoek, Groot Driene Zuid en het buitengebied ontvangen in de week van 19 september een brief, folder en uitnodiging in de bus. Een medewerker van het project komt de inschrijfformulieren weer ophalen. De deelnemers ontvangen daarna een bevestiging met alle bijzonderheden en het tijdstip waarop zij op

15 oktober worden verwacht in sportzaal Groot Driene.

Vijf stappen

De FIT NO FAT TEST bestaat uit vijf onderdelen:
1. Een vragenlijst over uw leefstijl: voeding, roken, drinken en bewegen.

2. Meten van: bloeddruk, cholesterol, glucose, Body Mass Index en buikomvang.

3. Meten van: uithoudingsvermogen, kracht en lenigheid.
4. Een adviesgesprek met een deskundig adviseur, waarbij men wordt gestimuleerd om tot actie over te gaan.

5. Deelnemers krijgen de uitslag mee naar huis.

Dit is een gezamenlijk persbericht van:
Gemeente Hengelo, Ziekenhuisgroep Twente (SMT), Sportraad Overijssel, Carint, Amicon Zorgverzekeraar/Menzis.