RTL Group


Gezond en vooral lekker eten in nieuw RTL 7-programma 'Food & Fit'

Geen zin om uitvoerig te kokkerellen? Met alle afhaalmaaltijden, pizzakoeriers, snacks, koek en chips zijn er genoeg snelle oplossingen voor een knagende honger. Maar waarom ongezond eten als je net zo snel ook iets gezonds op tafel tovert? Iedereen kan namelijk snel, gemakkelijk en gezond koken. In Food & Fit, een nieuw, culinair programma dat vanaf zaterdag 15 oktober wekelijks op zaterdag rond etenstijd bij RTL 7 te zien is, richt meesterkok Rudolph van Veen zich op de gezonde maar vooral ook lekkere maaltijd. De eerste aflevering gaat onder meer over de Hollandse pot. Is de rookworst wel zo vet als wij denken?

Nederland telt maar liefst 10.000 kookclubjes en elke week is er daar één van in de studio. Niet alleen aanschouwen zij daar de passie voor smaakvol koken in de praktijk, de leden mogen ook de handen uit de mouwen steken en meehelpen. In elke aflevering van Food & Fit gaat presentator/kok Rudolph voor de ingrediënten bovendien helemaal terug naar de bron. Voor fruit bezoekt hij bijvoorbeeld een boomgaard. En wat is de favoriete lunch van een Bekende Nederlander? Elke week wordt er hiervan één uitgelicht. Maar ook zijn er reportages over trends, zoals bijvoorbeeld over de tegenhanger van fastfood, slowfood. Tot slot worden fabels ontzenuwd met feiten. Pure chocolade is niet slecht voor je. En noten zijn juist goed voor je cholesterol!

Uitzending: RTL 7, wekelijks, vanaf zaterdag 15 oktober, tussen 18.30 en 19.00 uur.


---

-------------
Noot aan de redactie: Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, persdienst RTL Nederland via tel. 035 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl.

© 2005 RTL Nederland / IP