Gemeente Aalten


10-10-2005
Fitheidstest

Blijven bewegen is het credo om gezond oud te worden. Daarom doet de gemeente Aalten er veel aan om 55 - plussers aan het bewegen te krijgen. Aanstaande zaterdag 15 oktober vindt in de Pol een fitheidstest plaats.
Ongeveer 140 deelnemers hebben zich opgegeven voor de fittest.

FITHEIDSTEST
Blijven bewegen is het credo om gezond oud te worden. Daarom doet de gemeente Aalten er veel aan om 55 - plussers aan het bewegen te krijgen. Aanstaande zaterdag 15 oktober vindt in de Pol een fitheidstest plaats.
Ongeveer 140 deelnemers hebben zich opgegeven voor de fittest. De fitheidstest is de start van het project 'Fifty Fit 2005' van de gemeente Aalten voor senioren die tussen de 55 en 65 jaar oud zijn. "Op oudere leeftijd komen de gevolgen van weinig bewegen vaak naar voren. Daarom is het belangrijk er tijdig wat aan te doen", vertelt Suzan Temmink van de Gelderse Sport Federatie en werkzaam voor het breedtesportproject van de gemeente. De deelnemers lopen een heel circuit door, van test naar test. Onder andere bloeddruk, vetpercentage, gewicht, conditie, lenigheid, coördinatie en geheugen komen aan bod. "Aan het eind is er een gesprek met een sportarts over de resultaten. Daarna kunnen de deelnemers meedoen aan een sport- en beweegprogramma dat uit 9 lessen bestaat, waarin ze kennismaken met verschillende sport- en beweegactiviteiten" legt Temmink uit. Het sportprogramma omvat zowel gezamenlijke groepslessen in de Aladnahal onder deskundige leiding als individuele 'lessen' bij de sportvereniging in Aalten. De groepslessen zijn uitsluitend overdag. Helaas was er 's avonds geen ruimte vrij in de Aladnahal om te sporten. Wel kunnen de sporten bij de vereniging 's avonds beoefend worden.
Sportverenigingen en sportscholen uit de gemeente Aalten die interesse hebben om een les te verzorgen binnen het 'Fifty Fit' project kunnen zich tot en met 26 oktober a.s. opgeven bij Suzan Temmink, tel.nr 06-22961279.
Volgens Temmink is voor senioren de drempel hoog om weer te gaan bewegen. "We proberen met dit project de drempel te verlagen. 'Fifty Fit' is dan ook voor mensen die zelden bewegen en niet voor iemand die 3x per week op de tennisbaan staat. Na afloop van het sport- en beweegprogramma hopen we natuurlijk dat de deelnemers blijven bewegen en lid worden van een vereniging of sportschool" Er zijn nog slechts enkele plaatsen vrij. Heeft u ook interesse in de fittest en het vervolgprogramma en behoort u tot deze doelgroep, dan kunt u contact opnemen met Suzan Temmink, tel.nr 06-22961279.