Gemeente Amsterdam

Samenleven in Amsterdam Centrum

10 oktober 2005
---
Amsterdam Centrum

Opzaterdag 15 oktober 2005 staat het SAMEN LEVEN in de binnenstad centraal tijdens de stadsdeeldag in en om het INIT-gebouw op het Oostenburgereiland.

Kermis op de Dam Hoe gaan we met elkaar om in de binnenstad? Daarover kunnen bewoners, ondernemers en bezoekers van de binnenstad meepraten en van alles horen.

Om 10.45 uur zal stadsdeelvoorzitter Anne Lize van der Stoel iedereen welkom heten.

Wat kun je er allemaal doen?

* Je kunt zeggen wat je zou doen als je raadslid was. Dit kan om 11.00 uur en om 14.00 uur onder leiding van Marjolijn Uitzinger, presentatrice AVRO radio, `1 op de middag'. * Als kind ben je meer dan welkom want er zijn talloze activiteiten speciaal voor kinderen, zoals een training `Weerbaarheid' (om 11.00, 12.00, 14.30 en 15.30 uur). Verder kun je praten over pesten en andere zaken met niemand minder dan `Beauty with Brains' Dolly Bellefleur. * Ook kun je je mening geven over `Samenleefregels' voor de binnenstad. Wat vind je belangrijk? Om 11.45 uur en 14.45 uur onder leiding van Marjolijn Uitzinger. * Om 12.30 uur kun je gratis naar de theatervoorstelling rZpkt die gaat over `tolerantie'! * Je kunt in gesprek met de werkgroep `Amsterdam-Homostad'. * Of ga mee met een rondwandeling door de Oostelijke Binnenstad, rijk aan `parels'. Om 11.15, 11.45, 14.15, 14.30 en 14.45 uur kun je daar lopen met een gids (thema `Stad aan het water'). * Je kunt gedurende de hele dag kennismaken met de politieke partijen in de stadsdeelraad en om 14.30 uur deelnemen aan een raadsledendebat onder leiding van Hubert Smeets, hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer. * Daarnaast kun je met stadsdeelvoorzitter Anne Lize van der Stoel en de wethouders Els Iping en Guido Frankfurther persoonlijk praten. * De Reiniging toont het materieel waarmee de binnenstad wordt schoongemaakt, je kunt allerlei informatie over het stadsdeel krijgen bij een informatiekraam en verschillende mooie boeken bekijken en kopen. * Ook is er een springkussen, een draaiorgel, staat er 's middags een brandweerauto en zijn er talloze spelmogelijkheden voor kinderen. Leerlingen van het ROC verzorgen eten en drinken.

Gratis pendelbus

Tussen 10.00 uur een 16.00 uur rijdt er een gratis pendelbus van stadhuis naar INIT-gebouw en terug. Die vertrekt vanaf 10.00 uur elk half uur vanaf het stadhuis.

Laatste rit om 15.00 uur. Het vertrekpunt is bij de hoofdingang van het stadhuis nabij de halte van de `Opstapper'. De laatste bus terug gaat om 16.00 uur.

Plaats en tijd

Iedereen is van harte welkom tussen 10.30 en 16.00 uur in het INIT gebouw in het oostelijk deel van het centrum, Czaar Peterstraat 213. Dit is op het Oostenburgereiland, het voormalige Storkterrein, waar ook de Reiniging van het stadsdeel, het Parool en de Theaterfabriek gevestigd zijn.