Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Spannende stripverhalen in het nederlands stripmuseum Groningen

In de herfstvakantie dagelijks workshops striptekenen

Groningen, 11 oktober 2005 - In de herfstvakantie (zaterdag 15 tot en met zondag 30 oktober) houdt Het Nederlands Stripmuseum Groningen dagelijks gratis workshops striptekenen. Kinderen leren hierbij hoe ze zelf een strip kunnen maken. De workshops beginnen om 13.30 uur en hebben het thema: 'Hoe breng ik spanning in het stripverhaal'.

Workshop striptekenen
Vanaf zaterdag 15 tot en met zondag 30 oktober houdt Het Nederlands Stripmuseum Groningen workshops striptekenen. Kinderen leren hierbij hoe ze zelf een strip moeten tekenen. De workshops zijn gratis en hebben het thema: 'Hoe breng ik spanning in het stripverhaal'. Bezoekers die willen deelnemen aan de workshop, dienen zich van te voren telefonisch bij het stripmuseum op te geven via het nummer 050-3178470. De workshops striptekenen vinden dagelijks plaats om 13.30 uur. Meedoen aan de workshops is uiteraard prima te combineren met een bezoek aan Het Nederlands Stripmuseum Groningen.

Nederlandse striphelden

In Het Nederlands Stripmuseum Groningen staat de Nederlandse strip centraal. Zo kan de bezoeker kennismaken met bekende Nederlandse striphelden als Erik de Noorman, Agent 327 en Ollie B. Bommel. De stripfamilie Jan, Jans en de kinderen ontvangen bezoekers in hun huiskamer (een carrousel) die echt tot leven komt. Zij vertellen vervolgens alles over de geschiedenis van de strip in Nederland. Het museum bestaat uit speciale ruimtes voor kinderen, volwassenen en 'echte' kenners. Naast originele tekeningen van Paulus de Boskabouter kunnen kinderen ook echt in zijn kabouterwereld stappen. Voor de liefhebbers zijn er unieke stukken uit de Nederlandse striphistorie te bewonderen.

Wisselende exposities
Het Nederlands Stripmuseum Groningen heeft regelmatig nieuwe exposities die niet tot de huidige collectie behoren. Op dit moment is de tentoonstelling 60 jaar Suske & Wiske te zien. Bezoekers kunnen tot 1 november unieke werken over deze Belgische striphelden bekijken. Vanaf woensdag 19 oktober toont Het Nederlands Stripmuseum tevens een overzicht van het werk van Mark Retera. Centraal in deze tentoonstelling staat DirkJan, bekende creatie van deze striptekenaar en tevens één van de best verkochte strips in Nederland.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht