Gemeente Breda

Wethouder Oomen opent de najaarskermis op het Chasséveld

Van 15 tot en met 23 oktober is het kermis op het Chasséveld in Breda.

Wethouder A.J.G. Oomen en de heer B. Donks van de nationale bond voor kermisbedrijfhouders BOVAK geven op 15 oktober om 13.00 uur bij de poffertjeskraam van de familie Scheffers het startsein voor het jaarlijkse kermisvermaak.

Wie een rondje mee wil draaien, oliebollen wil kopen of in de botsauto's wil moet 23 oktober vóór 23.00 uur op het Chasséveld zijn geweest. Daarna verdwijnt de kermis weer uit Breda.

Attracties
Dit jaar zijn onder andere op de kermis te vinden: de Cakewalk, de Sensation, Magic Mouse, de Booster, de Grand Canyon, de Autoscooter, de Breakdance, de Happy Spider en de Calypso. Ook een bezoek aan het Reuzenrad en het Spookhuis mogen natuurlijk niet ontbreken. Voor de kinderen zijn er een draaimolen, babymolen, mini cars, Reis door Toverland en natuurlijk ponyrijden. Ook het ouderwetse lijntrekspel en de waarzegster ontbreken niet. Uiteraard zijn er ook weer gok- en behendigheidsspelen, naast de bekende kramen met oliebollen, vis, suikerspinnen, poffertjes en nougat.

Vuurwerk
Op donderdagavond om half tien wordt op het veld naast het CWI-gebouw aan de Claudius Prinsenlaan vuurwerk afgeschoten.

Fietsenstalling
Iedereen die de kermis wil bezoeken wordt verzocht zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Voor de fietsen is ook dit jaar weer een mobiele fietsenstalling geplaatst aan de overzijde van de ABN AMRO. Tijdens de openingsuren van de kermis kan men de fiets daar bewaakt stallen. Politie en stadswachten zijn tijdens de kermis permanent aanwezig op het kermisterrein. Gedurende de kermis wordt het Chasséveld ingericht als eenrichtingsverkeer. Verkeer kan vanaf de Claudius Prinsenlaan het Chasséveld inrijden en verder rijden via de Nassausingel. Het Parkeerbedrijf zal extra controleren op foutparkeren rondom het kermisterrein.

Parkeren
Na afloop van de kermis wordt het Chasséterrein zo snel mogelijk weer opgeruimd en ingericht als parkeerterrein. Donderdagmiddag 27 oktober om uiterlijk vier uur is het Chasséterrein weer volledig beschikbaar. De skaters kunnen dan ook weer op het Chasséveld terecht.

Breda, 11 oktober 2005