Gemeente Borger-Odoorn


11-10-2005
ZATERDAG 15 OKTOBER 2005: DAG VAN DE ROOKMELDER

Op 15 oktober a.s. organiseert de brandweer in Drenthe een Dag van de rookmelder. Onder het motto 'rookmelders redden levens' gaan zaterdag 15 oktober ruim 30 brandweerwagens op pad om in heel Drenthe huis aan huis voorlichting te geven over het belang van rookmelders. Ook de brandweer van de gemeente Borger-Odoorn doet mee aan de Dag van de rookmelder.
Tussen 9.30 en 16.00 uur rukt de brandweer van de gemeente Borger-Odoorn met meerdere voertuigen uit om voorlichting te gaan geven over het nut van rookmelders. Als de brandweer bij u aanbelt en u heeft nog geen rookmelder in huis, dan ontvangt u gratis een informatiepakket met allerlei wetenswaardigheden over rookmelders. Mensen die al wel in het bezit zijn van een goed functionerende rookmelder in hun woning dingen mee naar een rondvaarttocht met een luchtballon.

Het is voor de brandweer onmogelijk alle adressen in de gemeente Borger-Odoorn te bezoeken. Maar wanneer u vragen heeft over de brandveiligheid in uw woning is het mogelijk deze te stellen aan een brandpreventiespecialisten die bij de brandweervoertuigen aanwezig zijn. In onderstaand schema is de planning van de brandweer aangegeven.

Tijdstip Locatie brandweervoertuig
45-11 Locatie
Brandweervoertuig
45-71 Locatie
Brandweervoertuig
46-11
9.45 uur Borger,
Kampakkers/
Molenplaatsweg Buinerveen,
Hoofdkade 1e Exloërmond,
Nabij school
10.30 uur Drouwen,
Tiekamp Nieuw-Buinen,
Pr. Bernhardlaan Zandberg,
Nabij school
11.15 uur Buinen,
Molenstraat/
Schoolstraat Nieuw-Buinen,
Parklaan Valtermond-Oost,
Schoolstraat
12.00 uur Exloo,
Cypreslaan Drouwenermond,
Zuiderdiep omgeving
dorpshuis Exloo,
Veldakkersweg
12.45 uur pauze pauze pauze
13.45 uur Ees,
Buinerweg/
Oosterkampen Odoornerveen,
Zuidzijde, omgeving
dorpshuis 2e Exloërmond,
Anne de Vriesstraat
14.30 uur Westdorp,
De Brink Klijndijk,
Wanstraat Valthermond centrum,
Nabij Brughuus
15.15 uur Eesergroen,
Dorpsstraat Odoorn,
Nijkampenweg Valthe,
Linderakkers

Speciaal voor de Dag van de rookmelder ontwikkelde brochures ook downloaden via www.brandweer.borger-odoorn.info Op deze pagina is tevens een nieuwe, door de brandweer in Drenthe gemaakte, educatieve kleurplaat voor kinderen te downloaden.