Ingezonden persbericht


persbericht

Winter op komst in dierenrijk europa

Diverse activiteiten in herfstvakantie over dieren en hun wintervoorbereidingen

Mierlo, 11 oktober 2005 - Tijdens de herfstvakantie (zaterdag 15 oktober tot en met zondag 30 oktober) staat Dierenrijk Europa in het teken van de komst van de winter. Bezoekers komen alles te weten over de voorbereidingen die dieren treffen voor de koude winterdagen. Er is een speciale speurtocht uitgezet. Bezoekers lopen langs diverse Europese dieren en ontdekken alles over de wintervoorbereidingen in het dierenrijk. Ook tijdens de voederpresentaties leert de bezoeker veel over de dieren en de komst van de winter. Tevens zijn er van 15 tot en met 23 oktober en 29 en 30 oktober spannende roofvogeldemonstraties te zien in Dierenrijk Europa.

Herfstvakantie
Tijdens de herfstvakantie (15 oktober tot en met 30 oktober) staat Dierenrijk Europa in het teken van dieren en hun voorbereidingen voor de winter. Tijdens een bezoek aan Dierenrijk Europa komt de bezoeker alles te weten over deze dagen. Er is een speurtocht uitgezet, die de bezoeker langs alle dieren van Europa leidt. Tijdens deze tocht leert de bezoeker veel over de voorbereidingen die elk dier treft voor de winter. Ook tijdens de dagelijkse voederpresentaties wordt veel informatie gegeven over de komst van de winter. Van zaterdag 15 tot en met zondag 23 oktober en zaterdag 29 en zondag 30 oktober zijn er tevens spannende roofvogelpresentaties te zien. Eugénie Berben en Ton Vermaesen verzorgen de demonstraties die om 12.00, 13.00 en 14.00 uur te zien zijn. In middeleeuwse kostuums vertellen zij het publiek alles over de roofvogels terwijl ze deze laten vliegen. Onder deskundige begeleiding krijgen bezoekers zelfs de gelegenheid om de vogels aan te raken. Er wordt elke dag met andere roofvogels gevlogen, zoals een oehoe, een buizerd, een torenvalk, een giervalk en een steenuil.

Winter op komst
In de herfst worden de dagen korter en wordt het donkerder en kouder. Dieren reageren hier op verschillende manieren op. Veel vogels vliegen in de herfst naar warmere gebieden, waar ze voldoende voedsel kunnen vinden. Landschildpadden kruipen een halve meter onder de grond en sommige vissen zwemmen naar warmer water. Zij ontlopen de kou en het voedselgebrek. Andere dieren passen zich aan. Ze krijgen bijvoorbeeld een dikkere vacht, zodat ze beter tegen de kou kunnen. Eekhoorns en bevers leggen in de herfst voedselvoorraden aan. Beren eten extra veel en gaan daarna in winterslaap. Dierenrijk Europa helpt de dieren de winter door te komen door bijvoorbeeld extra voedsel te geven of warmtelampen te plaatsen. De dieren zijn in de winter dus gewoon te zien!

Reis door zeven Europese gebieden

Dierenrijk Europa heeft een uniek thema, namelijk 'Europa'. De bezoeker maakt een wandeling door zeven Europese gebieden en maakt kennis met de leukste en lelijkste dieren van ons continent. In het park woont een groot aantal verschillende Europese diersoorten zoals wolven, bruine beren, zeehonden, lynxen, wisenten en ijsberen. De reis gaat door het Cultuurlandschap met beverratten naar het Oerbos met dieren zoals de nieuwe Europese wilde kat, edelherten en wilde zwijnen. Vervolgens beklimt men de Alpen waar men steenbokken ziet klauteren of bruine beren kan ontmoeten. Daarna komt men in Het Hoge Noorden waar ijsberen en de rendieren wonen. In het Strand & Zee gebied zwemmen zeehonden. In het Moeras komt men otters en bevers tegen. In het laatste themagebied Het Mediterrane Zuiden ontmoet de bezoeker onder andere de berberaap die leeft op de rots van Gibraltar.

Speelplezier op en rond de Brabantse hoeve
Bij deze boerderij kan men heerlijk ontspannen op het terras of binnen genieten van Brabantse gezelligheid en lekkernijen. Voor kinderen zijn er verschillende speeltuinen. Naast de grote, gethematiseerde boerderijspeeltuin is er ook nog een spannende indoorspeeltuin waar de kinderen kunnen spelen als het weer niet mee zit.

Voor meer informatie over Dierenrijk Europa kan men bellen met: 0492-668240. Ook kan men een kijkje nemen op www.dierenrijkeuropa.nl


---

Noot voor de redactie (