RTL Group

Rudolph van Veen maakt stampot in eerste aflevering 'Food & Fit' bij RTL 7
Zaterdag 15 oktober start bij RTL 7 Food & Fit, een nieuw, culinair programma met meesterkok/presentator Rudolph van Veen. Doel van het kookprogramma is om te laten zien dat iedereen een gezonde maar vooral lekkere maaltijd binnen enkele ogenblikken op tafel heeft. In de eerste aflevering maakt Rudolph samen met de dames van een kookclubje een Oudhollandse stamppot. Hiervoor gaat hij zelfs naar een boerderij die gespecialiseerd is in minder gangbare, Oudhollandse groenten en naar de beste rookworstenmaker van Nederland, een gespecialiseerde slagerij in Alkmaar. Illusionist Hans Klok legt uit waarom hij zichzelf patatliefhebber en kenner noemt, en hoe hij deze vette hap compenseert.

Nederland telt maar liefst 10.000 kookclubjes en elke week is er daar één van in de studio. Niet alleen aanschouwen zij daar de passie voor smaakvol koken in de praktijk, de leden mogen ook de handen uit de mouwen steken en meehelpen. In elke aflevering van Food & Fit gaat presentator/kok Rudolph voor de ingrediënten bovendien helemaal terug naar de bron. Voor fruit bezoekt hij bijvoorbeeld een boomgaard. En wat is de favoriete lunch van een Bekende Nederlander? Elke week wordt er hiervan één uitgelicht. Maar ook zijn er reportages over trends, zoals bijvoorbeeld over de tegenhanger van fastfood, slowfood. Tot slot worden fabels ontzenuwd met feiten. Pure chocolade is niet slecht voor je. En noten zijn juist goed voor je cholesterol!

Uitzending: RTL 7, wekelijks, vanaf zaterdag 15 oktober, tussen 18.30 en 19.00 uur.


---

-----------

Noot aan de redactie: fotomateriaal is verkrijgbaar via de afdeling mediadocumentatie, via telefoonnummer 035-6718553. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, persdienst RTL Nederland via tel. 035 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl

© 2005 RTL Nederland / IP