Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 13-10-2005

Televisie
TROS TV SHOW
Uitzending zaterdag 15 oktober
Nederland 2 - 20.55 uur

Jane fonda in tros tv show

In de TROS TV SHOW van zaterdag 15 oktober heeft Ivo Niehe een uitgebreid gesprek met Hollywood-legende Jane Fonda. Ze vertelt over de dood van haar moeder ("Toen ik 12 jaar was, overleed ze. Iedereen had me verteld dat de oorzaak een hartstilstand was. Een jaar later las ik in een magazine dat ze zelfmoord had gepleegd, met een mes."), over haar eerste huwelijk met filmregisseur Roger Vadim ("Van hem moest ik het bed delen met door hem ingehuurde prostituees. Uit angst om hem te verliezen, deed ik het. Zoals ik vroeger alles had gedaan om mijn vader Henry Fonda tevreden te stellen"), over botox en plastische chirurgie ("Ik had ooit twee siliconen-borsten. Die staan nu naast mijn Oscars op de schouw").

Fonda overwon haar jarenlange boulimia en anorexia mede doordat ze fitness ontdekte. Ze was de eerste die een workout-video op de markt bracht. Fonda's wijze slotwoorden tijdens het interview: "Het is veel belangrijker om interested te zijn dan interesting".

Verder in deze TROS TV SHOW het Franse meisje Tippi dat 6 jaar in de jungle leefde en tijgers, leeuwen en olifanten als speelkameraadjes had. Ze is nu 16. Hoe kijkt ze terug op die tijd? ("Ik vind dieren nog steeds veel leuker dan mensen".)