Ingezonden persbericht


persbericht

Amsterdam, 13 oktober 2005

Ruth jacott naar miami voor opname nieuwe cd

Ruth Jacott vertrekt 15 oktober naar Miami voor de opname van haar nieuwe CD. Deze CD wordt geproduceerd door Marty Cintron, bekend van de 'jaren negentig' succesband No Mercy. Ruth Jacott is momenteel intensief bezig met de voorbereidingen voor haar nieuwe theatertour A touch of Latin. De nummers van haar nieuwe album vormen de basis voor deze grote Latinshow waarmee ze met band, backings en dansers vanaf 9 december in de theaters te zien is.

"Ik heb echt het gevoel dat ik met deze nummers en met deze muziek terug ga naar mijn Caribische roots", aldus Ruth Jacott. "Ik verheug me enorm op de periode in de studio om vervolgens met de repetities voor de nieuwe show te beginnen. Het wordt hard werken met al die danstrainingen en het instuderen van nieuw materiaal maar op deze manier zal ik mijn publiek verassen met iets volledig nieuws".

Van haar nieuwe show A Touch Of Latin zijn al een aantal shows uitverkocht, waaronder de voorstellingen in De Meervaart in Amsterdam, IJmuiden en Zaandam. Ruth eindigt de tour met twee extra concerten in de Heineken Music Hall in Amsterdam op 3 en 4 maart. De regie is - als altijd - in handen van Barrie Stevens.

Ruth Jacott staat al jaren aan de top van de muziekwereld in ons land. Ze speelde hoofdrollen in musicals als Cats en A Night At The Cotton Club en is sinds haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in 1993 vooral bekend geworden als popzangeres. Ruth Jacott had een groot aantal hits, waaronder Vrede, Blijf Bij Mij (met Paul de Leeuw), Vrij Met Mij, Ik Kan Echt Zonder Jou en Kop Dicht En Kus Me. In totaal bracht Ruth Jacott negen albums uit, waarvan in totaal bijna een miljoen exemplaren verkocht werden. Vanaf 1995 reist Ruth Jacott met haar eigen theatershows door het land. Inmiddels heeft ze al meer dan 300 concerten gegeven, die in totaal door ruim 300.000 fans zijn bezocht. Bovendien ontving ze drie platina en vijf gouden platen, de zilveren en de gouden harp.