ProRail

Persbericht

19-10-2005

ProRail verzorgt gratis koffie voor treinreizigers

ProRail verzorgt volgende week gratis koffie of thee voor reizigers tussen Den Haag en Gouda. Van zaterdag 15 oktober t/m vrijdag 21 oktober werkt ProRail aan het spoor op dit traject. Reizigers ondervinden hier hinder van: de Intercity tussen Utrecht en Den Haag wordt omgeleid en tussen Gouda en Den Haag rijden bussen in plaats van treinen.
Op werkdagen ontvangen gedupeerde treinreizigers een bon van ProRail. Met deze bon kunnen reizigers bij de Kiosk een gratis kopje koffie of thee halen. De bonnen worden uitgedeeld in de omgeleide Intercityâs en op de stations tussen Gouda en Den Haag waar de bussen stoppen. De bon is geldig tot en met zondag 23 oktober.

Spoorvernieuwing

Ter hoogte van Zoetermeer wordt een aantal wissels vernieuwd en tussen Den Haag en Gouda wordt het spoor vernieuwd. Dit moet eens in de dertig jaar gebeuren zodat het spoor veilig te berijden blijft. Ook wordt het ballast (spoorgrind) vervangen. Op een goed ballastbed liggen de sporen stabiel en recht, zodat treinen er veilig overheen kunnen rijden. Tevens wordt deze periode benut om werkzaamheden uit te voeren ten behoeve van het nieuwe station Den Haag Ypenburg. In overleg met NS heeft ProRail ervoor gekozen om de werkzaamheden te bundelen en te verrichten in één week tijd en wel in de herfstvakantie, wanneer er minder mensen van de trein gebruik maken.

Omwonenden

Omwonenden van het spoor kunnen geluidshinder ondervinden van het weghalen en neerleggen van de rails, het zeven van het grind en het ronken van de motoren. Ook kunnen zij hinder ondervinden van slijpwerkzaamheden â die een snerpend geluid veroorzaken â en van de bouwverlichting. Mensen die in de omgeving van de werkzaamheden wonen, hebben vóór aanvang van de werkzaamheden een brief van ProRail ontvangen.