Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Bijzondere Expeditie Dierenwereld vanaf 15 oktober in Ecodrome Zwolle

Honderden dieren van dichtbij te bekijken

Zwolle, vrijdag 7 oktober 2005 - In Ecodrome Zwolle is vanaf zaterdag 15 oktober de nieuwe Expeditie Dierenwereld geopend voor publiek. In deze zaal staan honderden opgezette dieren en modeldieren centraal. Bezoekers reizen tijdens de nieuwe ontdekkingstocht de hele wereld over en ontmoeten diverse diersoorten van zeer dichtbij. Bijzonder in Expeditie Dierenwereld is de ijsbeer, die dreigend op zijn achterpoten naar bezoekers kijkt. Maar ook de witte haai, die happend naar een stuk aas uit het water omhoog komt, is een publiekstrekker. De dieren zijn verdeeld over de gebieden waar ze in de natuur voorkomen. In de diverse landschappen bevinden zich exotische soorten als de neushoorn, de oehoe en de leeuw. Maar ook dieren van dicht bij huis als de otter, de ooievaar en de vos zijn te zien in Expeditie Dierenwereld.

Expeditie Dierenwereld

Vanaf zaterdag 15 oktober kunnen bezoekers op ontdekkingstocht in Expeditie Dierenwereld in Ecodrome Zwolle. In deze nieuwe zaal zijn honderden opgezette dieren en modeldieren te zien. Bezoekers reizen de hele aarde over en ontmoeten diverse diersoorten, zoals vissen, reptielen, zoogdieren, vogels en insecten. Bezoekers ontmoeten de dieren in hun natuurlijke omgeving en lezen over elk dier bijzondere wetenswaardigheden. Tijdens de ontdekkingstocht door Expeditie Dierenwereld kunnen de dieren van zeer dichtbij bekeken worden. Bezoekers ervaren bijvoorbeeld hoe dreigend een ijsbeer is, wanneer deze op zijn achterpoten staat. Maar ook zien ze het gevaar van een witte haai, die happend naar een stuk aas, uit het water komt. De dieren in Expeditie Dierenwereld zijn nieuw of komen uit de eigen collectie van Ecodrome Zwolle.

Een spannend avontuur

In Ecodrome Zwolle beleven bezoekers een spannend avontuur en ontdekken de natuur van oeroude tijden en nu. Zij kunnen er diverse levende dieren zoals spinnen, roofvogels en piranha s ontmoeten. In Rio Negro duikt men de jungle in. Hier houden toekans en papegaaien zich schuil tussen de bladeren, maar ook schildpadden en gifkikkers zijn hier in levende lijve te bewonderen. In het weerstation van Ecodrome Zwolle kunnen kinderen zelf het weer voorspellen. In Expeditie IJstijd komen bezoekers in donkere kloven terecht en staan ze oog in oog met de wolharige neushoorn en de grottenleeuw. Nieuw in 2005 is Expeditie Tijdreis. Daarnaast zijn er diverse andere spannende exposities, bijvoorbeeld over gezichtsbedrog, en kan men in het Expeditiecentrum zelfstandig of onder begeleiding boeiende opdrachten doen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld zelf mammoetbotten opgraven.

Noot voor de redactie (