Ingezonden persbericht


Beleggingsfondsenspecial Effect 21:
Grolsch-topman: Biersector vergat innovatie

Morgen 15 oktober verschijnt nummer 21 van Effect, het tweewekelijkse beleggingsblad van de VEB. In Effect nummer 21 komen de volgende onderwerpen aan bod:

Focus op z'n Grolsch
Interview met Ab Pasman, de nieuwe topman van bierbrouwer Grolsch. Volgens de ex-Philips manager zijn de brouwers vergeten dat ze niet alleen onderling concurreren. "Er is niet echt veel gebeurd op het punt van innovatie, van wezenlijke innovatie. De hele industrie ziet dat nu wel in. We zouden best aan de vooravond kunnen staan van een nieuw elan". Pasman wil alleen nog maar op westerse markten focussen. Over de positie van Grolsch in de overnamemarkt zegt Pasman: "Wil je met een bruid succes hebben, dan zul je je danig moeten inspannen." Van het afschaffen van certificering zoals zijn voormalige baas Ad Veenhof bij Wessanen voorstelde, wil Pasman niets weten.

Versatelbod slaagt dankzij Talpa
De overname van Versatel door Tele2 kan doorgang vinden. Tijdens de zeven uur durende aandeelhoudersvergadering was de steun van grootaandeelhouder Talpa voldoende om de voorstellen aangenomen te krijgen. Inmiddels zijn slechts 74 procent van de aandelen aangemeld, ondanks de op aandeelhouders uitgeoefende druk. Met een juridische fusie in het vooruitzicht en het nog lopende enquêteverzoek is het Versatel-dossier nog allerminst gesloten.

SPECIAL BELEGGINGSFONDSEN


* Aandelen in trek, beleggingsfondsen niet: uit Nederlandse beleggingsfondsen is in het eerste helft van 2005 twee miljard euro gestroomd, een analyse.
* Vice Fund: fout rendeert goed: het Amerikaanse Vice Fund stopt geld in alcohol, sigaretten, wapens en gokken en verslaat daarmee de markt.
* Frederik van Beuningen: actieve aandeelhouders creëren waarde: interview met de beheerder van de actieve fondsen Todlin en Darlin.
* Remember come back in September: beleggingsfondsen kunnen terugkijken op een prima maand september.

Verder in Effect:


* De Amerikanen komen: column van Peter Paul de Vries waarin hij ingaat op de opkomst van de actieve Amerikaanse beleggers in Nederland.
* VNU-bestuur overtuigt niet: de overname van IMS Health door VNU ligt onder vuur, de VEB roept beleggers op.
* Rook bij KPN: overnamebesprekingen met Telefonica worden ontkend, maar beleggers nemen alvast een voorschot op een overnamebod.
* Beter Bed kan nog beter: de koers is hoger dan ooit en overnames stuwen de winst verder op, een analyse.
* SAP en Oracle strijden om hegemonie: sectoranalyse door Jacques Potuijt waarbij de wereldtop van de bedrijfssoftware onder de loep wordt genomen
* Telekommer en kwel: een column van Pieter Wind over de communicatie van telecombedrijven
* Lage bewegelijkheid, lage optieprijzen: hoe te profiteren van een toenemende volatiliteit van de AEX
* AEX-index blijft aarzelen: technische analyse van onder andere ICT Automatisering, USG People en Peugeot.
* Prolion: zieke koe herstelt langzaam: verslag van de aandeelhoudersvergadering van Prolion, waarin de president-commissaris de huidige koers niet representatief noemde.

De volledige artikelen kunt u lezen in Effect nummer 21. Voor de pers zijn de artikelen op aanvraag bij via het secretariaat van de VEB (070-3130000) beschikbaar.

Bent u nog geen lid? Profiteer nu van onze aanbieding. Word lid voor 60 euro per jaar en ontvang gratis het VEB Boek Rendement 2006. Bovendien hebben VEB-leden gratis toegang tot de Dag van het Aandeel.

Vereniging van Effectenbezitters

(c) 2005 Vereniging van Effectenbezitters