TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 14-10-2005

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 15 oktober
Radio 1 - 11.04 uur

ONDERWERPEN TROS KAMERBREED ZATERDAG 15 OKTOBER:
'BESTUURLIJKE SPAGHETTI', FORTUYNISME
EN 'LEEFBAAR-POLITIEK'

De bestuurders in de Randstad vergaderen zich suf. Sterker nog: regelmatig komt het voor dat ze een paar keer per dag, in verschillende overlegorganen, over hetzelfde onderwerp vergaderen. En een besluit wordt er zelden genomen. Gevolg: economische stilstand. De burgemeesters van de vier grote steden en de Commissarissen van de Koningin van de Randstadprovincies vinden dat er een eind aan deze 'bestuurlijke spaghetti' moet komen. Ze schreven een manifest dat pleit voor een slagvaardiger bestuursstructuur. In TROS KAMERBREED een gesprek met een van de bestuurders die een handtekening onder het manifest heeft gezet: Michel Jager, Commissaris van de Koningin in Flevoland.

Van de hand van Mat Herben, Kamerlid voor de LPF, en vanaf het begin betrokken bij de partij van Pim Fortuyn verscheen deze week een boek: Vrij Denken over religie, politiek en vrijmetselarij. Herben is te gast in TROS KAMERBREED. Wat is er over van het Fortuynisme en hoe ziet de toekomst van die beweging eruit?

En een gesprek met de Rotterdamse wethouder Marco Pastors. Ook hij is een vertegenwoordiger van het gedachtegoed van Fortuyn. Zijn Leefbaar Rotterdam zit sinds 2002 in het college van Rotterdam. Waarin onderscheidt de 'Leefbaar-politiek' zich van de oude politieke partijen? Wat zijn de wapenfeiten van LR? En wat zijn de politieke ambities van Pastors?

Presentatie: Roderick Veelo en Jan Kuitenbrouwer

Voor meer informatie: www.kamerbreed.nl