Nieuwe website: zoekallehuizen.nl

Www.zoekallehuizen.nl

PERSBERICHT 15 oktober 2005

NIEUWE WEBSITE: ZOEKALLEHUIZEN.NL

'Belang consument staat voorop, niet dat van de makelaar'

Amsterdam - Het tijdrovende surfen langs vier of meer huizensites is voorbij. Huizenkopers kunnen vanaf vandaag voor het eerst het hele aanbod zien, van makelaars en particulieren, op de nieuwe internetsite www.zoekallehuizen.nl. Per e-mail wordt de consument gratis geïnformeerd over een nieuw te koop staand huis dat voldoet aan de eigen criteria.
Nieuw is ook dat op de site wordt vermeld hoe lang een huis te koop staat en wat de verkoopprijzen zijn van verkochte woningen in de buurt. www.zoekallehuizen.nl kan als eerste in Nederland alle koophuizen vermelden, omdat de site onafhankelijk is. De bekende grotere sites bieden slechts het aanbod van 1 brancheorganisatie als NVM, VBO of LMV. Zij zijn bovendien niet actueel omdat leden nieuwe informatie regelmatig enkele dagen vasthouden voordat die wordt doorgegeven aan de sites van de brancheorganisatie. 'www.zoekallehuizen.nl is in feite een zoekmachine', zegt makelaar Gijs den Hollander, de bedenker van de site en zelf lid van de NVM . De machine zoekt voortdurend vrijwel alle makelaarssites en andere huizensites af en verwerkt alle nieuwe informatie over te koop staande huizen, van makelaars en particulieren. 'Die informatie bieden wij onze bezoekers onmiddellijk aan. Snellere informatie over koophuizen bestaat niet. Bij ons staat het belang van de consument voorop, niet dat van de makelaar', aldus Den Hollander.
Den Hollander zegt een dekking te hebben van zo'n 95 procent, tegen de maximaal 60 tot 70 procent die bestaande sites bieden. Den Hollander heeft het NIPO onderzoek laten doen naar de behoefte aan een onafhankelijke huizensite. Een ruime meerderheid van de respondenten (91 procent) gaf aan de voorkeur te geven aan een onafhankelijke site met het complete aanbod.

Prof. mr Dirk Visser, advocaat en hoogleraar auteursrecht aan de Universiteit Leiden zegt over Zoekallehuizen.nl:
'Zoekallehuizen.nl is een gespecialiseerde zoekmachine die informatie verzamelt van alle websites waar huizen op te koop staan en geeft de zoekresultaten weer in de vorm van hyperlinks. De bron wordt duidelijk vermeld en de consument weet precies waar hij aan toe is. De makelaars krijgen meer bezoekers naar hun sites, dus iedereen wordt er beter van. Zoekallehuizen.nl maakt optimaal gebruik van de zoekmogelijkheden van internet op een manier waar juridisch niet mis mee is, want zoekallehuizen.nl kopieert geen databank uit één bron, maar verzamelt zelf gegevens uit een groot aantal
bronnen en creëert zo een nieuwe, eigen databank. Zoekallehuizen.nl is een soort gespecialiseerde Google'.

Meer informatie: Ewoud Nysingh, communicatieadviseur van www.zoekallehuizen.nl
Tel: 06 - 21 84 11 40
E-mail: Ewoudnysingh@chello.nl