Politie Groningen

Persberichten zaterdag 15 oktober 2005

Provincie Groningen 15-10-2005 - Persberichten uit de politieregio Groningen. Vandaag 11 berichten

Groningen: man botst met bus


Een 29-jarige man uit Groningen botste zaterdagochtend op de Oude Ebbingestraat met zijn fiets tegen een stadsbus. Hierdoor liep de man ernstig hoofdletsel op en werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht. Getuigen zagen dat de man al slingerend uit de Hofstraat kwam en de Oude Ebbingestraat opreed. Na de botsing met de bus kwam het slachtoffer vermoedelijk met zijn hoofd op straat terecht. In het ziekenhuis is een bloedproef van het slachtoffer genomen.

Groningen: snelheid controles


Op diverse plaatsen werden vrijdag snelheid controles gehouden:

Groningen, Beneluxweg, ruim 2000 vtg gecontroleerd, 158 te snel, hoogste snelheid 124 km per uur; Europaweg, 1500 vtg. gecontroleerd, 7 te snel, hoogste snelheid 104 km;


Groningen: gestolen auto


De politie heeft vrijdagmiddag op de Bornholmstraat een 33 jarige man uit Groningen aangehouden. De verdachte had bij een benzinestation op de Europaweg getankt zonder te betalen. Na een zoektocht ion de omgeving troffen agenten de man rijdend met de auto op de Bornholmstraat aan. Na aanhouding bleek dat de auto waarin de man reed een dag tevoren gestolen was in Groningen. De verdachte kon geen aannemelijk verklaring afleggen. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. .

Groningen:vrouw gooit ruiten op zoek naar onderdak


Op de Tressenplaats heeft de politie vrijdagavond een 40-jarige vrouw aangehouden. De vrouw gaf na haar aanhouding aan dat zij geen onderdak had en daarom een tweetal ruiten van een woning had ingegooid. De vrouw bleek onder invloed van alcohol te zijn. Zij kreeg haar onderdak in een politiecel waar zij ter ontnuchtering werd ingesloten.

Groningen: man staat met mes te zwaaien


Op de Rademarkt is vrijdagnacht door de politie een 39-jarige Groninger aangehouden. De man stond met een groot mes naar het publiek te zwaaien. Agenten wisten de man te overmeesteren. Hij bleek een verboden mes in zijn bezit te hebben. De verdachte bleek onder invloed van alcohol en hij is ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: mannen mishandelen stads bezoekers


Op het NS station heeft de politie afgelopen nacht twee mannen uit Delfzijl, 18 en 19 jaar oud, aangehouden. De beide verdachten hadden op de Grote Markt zonder aanleiding enkele bezoekers van de horeca mishandeld. Na de mishandeling waren ze te voet naar het station gegaan. Daar troffen agenten de verdachten aan en werden ze door de slachtoffers herkend. De verdachten werden voor nader verhoor ingesloten.


Groningen: vervelende gasten


Bij een cafe aan de Poelestraat heeft de politie afgelopen nacht twee mannen, 17 en 18 jaar oud, uit Wildervank opgepakt. De beide heren gedroegen zich recalcitrant en bedreigden horecapersoneel. Toen agenten de verdachten aanspraken verzetten ze zich hevig. Na een korte worsteling konden de verdachten onder controle worden gebracht en meegenomen naar het bureau. Daar werd tegen de beiden mannen aangifte gedaan. Ze werden vervolgens voor het verdere verhoor ingesloten.

Groningen: jeugdige verdachten in gestolen auto


De politie trof vrijdagnacht op de Wilgenlaan een viertal jongens, in de leeftijd van 16, 17 en 18 jaar, in een gestolen auto aan. Toen de vier agenten langs de weg zagen staan parkeerden ze de auto in een parkeervak en gingen er vandoor. De agenten wisten de vier snel te achterhalen. De auto bleek in de voornacht door de vier verdachten opengebroken en weggenomen te zijn vanaf de Emmasingel. De heren zitten vast.


Eenrum: ex mishandelt nieuwe vriend


In een woning aan de Hoofdstraat heeft de politie afgelopen nacht een 41-jarige man uit Den Andel aangehouden. De man bleek de woning van zijn ex te zijn binnengedrongen na het vernielen van een ruit. In de woning trof hij zijn ex en haar nieuwe vriend in bed aan. Hiervan ging hij zo door het lint dat hij de nieuwe partner een forse hoofdwond bezorgde. Toen de politie arriveerde kwam de verdachte de woning weer binnenlopen. Hij werd aangehouden voor huiselijk geweld en vernieling en is ingesloten.


Delfzijl: alcohol


Op de Eemsweg heeft de politie vrijdagnacht een 39-jarige vrouw uit Bierum aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Bij controle bleek de vrouw 1.25 promille alcohol in haar bloed te hebben. Zij kreeg een proces verbaal en rijverbod opgelegd. In Musselkanaal werd op de Schoolstraat een 47-jarige man uit Appingedam aangehouden. Hij bleek 1.9 promille alcohol zijn bloed te hebben. Het rijbewijs van de Damster werd direct ingenomen. Ook elders in de provincie werden nog vijf bestuurders aangehouden met een promillage van net boven de 0.5 promille.


Wildervank: auto in beslag genomen


Op de Woortmanslaan heeft de politie vrijdagavond een 18-jarige man uit IJsselstein aangehouden. De man werd gecontroleerd terwijl hij een auto bestuurde en niet in het bezit is van een rijbewijs. Ook bleek de auto bij controle niet verzekerd en niet APK gekeurd te zijn. De auto werd aan het politiebureau geplaatst. De verdachte ging met enkele forse bekeuringen het politiebureau weer uit.