Socialistische Partij

CROS neemt Schiphol-klagers niet serieus

15-10-2005 * In het Noordhollands Dagblad van vandaag staat een bericht over de vragenlijst van CROS (Commissie Regionaal Overleg Schiphol). CROS verspreidt die vragenlijst onder mensen die een klacht over Schiphol willen indienen. De CROS is bedoeld als een consumentenbond voor omwonenden die last hebben van Schiphol. Met deze vragenlijst presenteert de CROS zich echter als een potloodventer in dienst van Schiphol.

De Heemskerkse R. Smits-Ostendorf die ook een enquête van de CROS ontving, wordt in de krant geciteerd: "Strikt genomen betreffen slechts twee vragen in de enquête mijn mening over Schiphol. Ik mag vijf positieve punten noemen en één negatief punt. Dat vind ik al vreemd. Verder zijn het ongeveer zeventig vragen over mijn achtergrond en 'mentality', zoals de onderzoekers dat noemen. Zo is er een vraag over hoe ik sta tegenover de kunst, over de rechten van homoseksuele mannen en vrouwen, over mijn koopgedrag."

Smits conclusie is dat CROS met de vragen de positie van de klagers wil ondermijnen. De SP is dat met haar eens en heeft schriftelijke vragen gesteld, immers de provincie neemt ook zitting in deze commissie.
Zie ook:
* Schriftelijke vragen over CROS-vragenlijst