Politie Zeeland


---

O-6695-2005 Aanrijding in Goes
Op de kruising Oranjeweg / Patijnweg vond vrijdag om 17.14 uur een aanrijding plaats tussen een auto en een fietser.
De automobilist, een 18-jarige inwoner van Goes, reed over de Oranjeweg en ging op de kruising, door het oranje licht, rechtsaf in de richting van het station. Op het moment dat hij de stoplichten passeerde zag hij een 52-jarige fietser uit Oud-Heusden voor de motorkap van zijn auto. Hij kon deze man niet meer ontwijken. Bij de aanrijding liep de fietser onbekend letsel op, hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Omdat de toedracht nog niet geheel duidelijk is vraagt de politie eventuele getuigen van deze aanrijding zich te melden bij bureau Goes of te bellen met telefoonnummer 0900-8844.

W-6696-2005 Aanhoudingen in Vlissingen
In de Vrouwestraat in Vlissingen werd vrijdag om 20.10 uur vijf meisjes in de leeftijd van 12, 13 en 14 jaar aangehouden.
De meisjes afkomstig uit Vlissingen, Middelburg en Oost-Souburg, hadden even daarvoor zonder aanleiding een 12-jarig Vlissings meisje, dat met een paar vriendinnen in de Walstraat liep, geschopt, geslagen en tegen een winkelruit geduwd. Zij liep onder andere een zeer hoofd en een zeer been op. Vier van de meisjes zijn doorverwezen naar HALT, een 12-jarige meisje uit Vlissingen bleek alleen maar een getuige van het voorval te zijn. Zij werd in vrijheid gesteld.

Z-6697-2005 Aanhouding in Koewacht
In Koewacht werd vrijdag omstreeks 00.55 uur een 28-jarige man uit de gemeente Terneuzen aangehouden.
Hij had zonder reden twee, hem bekende, mannen in Koewacht verbaal bedreigd terwijl hij een mes bij zich had, de ruit van een voordeur vernield en vernielingen gepleegd aan een auto. De man raakte door het vernielen van de ruit gewond aan zijn hand en is behandeld door een arts. Hij daarna overgebracht naar Torentijd. De twee mannen hebben aangifte gedaan van bedreiging.

O-6698-2005 Aanhouding in Goes
Zaterdag om 04.45 uur werd een 44-jarige man uit Goes in zijn woning aangehouden.
Hij had in de woning een 42-jarige vrouw geslagen en geschopt. De oorzaak ligt in de relationele sfeer.

W-6699-2005 Autospiegels vernield
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd van enkele auto's op de Oude Koudekerkseweg een buitenspiegel vernield.
Het betreffen, voor zover bekend, tot nu toe zes auto's die op de Oude Koudekerkseweg geparkeerd stonden.

O-6700-2005 Portemonnee gestolen
In een winkelpand op de Kolveniershof in Goes werd zaterdag omstreeks 10.20 uur de portemonnee van een 60-jarige vrouw uit Goes gestolen.
De portemonnee, met daarin persoonlijke papieren en meer dan honderd euro, werd in een onbewaakt ogenblik uit haar tas, die aan de haak van een winkelwagen hing, weggenomen.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.