1e persbericht van zaterdag 15 oktober 2005

Eindhoven 15-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Bestuurder overlijdt na verkeersongeval

Bij een verkeersongeval ter hoogte van Knooppunt Batadorp is vrijdag rond 23.45 uur een 68-jarige man uit Veldhoven om het leven gekomen. Hij reed met zijn auto over de A2 komende vanuit Best in de richting van Veldhoven. Op het punt waar de A2 en de A58 in elkaar overgaan raakte de bestuurder van de weg en botste tegen een bilboard. Vervolgens botste de auto tegen een boom en sloeg om tegen een aantal bomen. Het slachtoffer is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

Eindhoven: Dief biedt fiets te koop aan eigenaar

Op de Kleine Berg is zaterdag rond 1.20 uur een man van 47 jaar uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van twee fietsen vanaf de Piazza eerder die nacht. De twee fietsen, waarvan één een mountainbike was, werden door twee Eindhovense vrienden (18 en 16 jaar) aan elkaar vastgemaakt. Toen zij vrijdag rond 00.30 uur hun fietsen wilden ophalen waren deze weg. Plotseling bood een onbekende man hen op het 18 Septemberplein een fiets te koop aan. Toen zij vroegen of hij misschien ook een mountainbike te koop had werd hen de gestolen mountainbike aangeboden. Hierop hebben de twee vrienden de verdachte in de kraag gegrepen en de politie gewaarschuwd. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte van diefstal laptop aangehouden

Op de Doesburgstraat is vrijdag rond 22.20 uur een 19-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van een laptop uit een woning aan de Doesburgstraat kort voor zijn aanhouding. De tuinpoort van het pand werd opengebroken en via een niet afgesloten achterdeur kwam de dader binnen om vervolgens de laptop te stelen. De verdachte is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Best: Aanhoudingen na vernieling brievenbus en diefstal fiets

Op de Populier zijn zaterdag rond 4.50 uur vier 18-jarige inwoners van Best aangehouden. Zij worden verdacht van het vernielen van een brievenbus van TPG Post op het Raadhuisplein eerder die nacht. Ook hadden zij een fiets weggenomen vanaf het Raadhuisplein. De fiets is voor verder onderzoek in beslag genomen. De vier verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Oirschot: Verkeerscontrole

Op de Bestseweg en de Kempenweg zijn vrijdag verkeerscontroles gehouden. In totaal werden vijfentwintig bekeuringen uitgedeeld, onder andere twaalf voor een te hoog vermogen van de bromfiets, vijf voor te hard rijden, drie voor een uitlaat die niet in orde was en twee voor het niet dragen van de helm.

Ook werd op de Kempenweg vrijdagavond de mini-bike van een 18-jarige man uit Oirschot in beslag genomen. De politie zag de man zonder licht in het donker over de ventweg van de Kempenweg rijden. De man reed onverzekerd op de mini-bike zonder helm en zonder verlichting. De mini-bike is in beslag genomen. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Someren: Man aangehouden na mishandelingen

Op de Zuiderstraat is zaterdag rond 2.30 uur een man van 37 jaar uit Weert aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding op de Ter Hofstadlaan een 17-jarige jongen uit Asten en een 19-jarige man uit Heusden in hun gezicht hebben geslagen. De verdachte zou ruzie hebben gehad met een vrouw en hierbij enorm tegen haar tekeer zijn gegaan. Toen de slachtoffers de man hierop aanspraken werden ze geslagen. De verdachte is voor verder onderzoek in de cel gezet.