Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zaterdag 15 oktober

Alkmaar 15-10-2005 - 12.40 uur

Verkeerscontroles

Bergen, vrijdag 14 oktober 2005

Op vrijdag werd met een onopvallende surveillancemotor een verkeerscontrole uitgevoerd in de gemeente Bergen. In totaal werden 14 bestuurders bekeurd. Er werd hoofdzakelijk geschreven voor het niet dragen van een veiligheidsgordel of helm, het rijden door rood licht en het niet handsfree bellen. Een bestuurder reed 139 km per uur op de Hondsbosscheweg in Schoorl. Omdat hier slechts 80 km per uur is toegestaan werd het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.

Akersloot, vrijdag 14 oktober 2005

Op vrijdagmiddag werd tussen 14.00 en 16.00 uur op snelheid gecontroleerd op de Geestweg in Akersloot. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km per uur. Door omwonenden wordt bij de politie geklaagd over de hoge snelheden die op de Geestweg worden gereden. In totaal kregen vier bestuurders een bekeuring. Hoogst gemeten snelheid: 66 km per uur.

Alkmaar, vrijdag 14 oktober 2005

Op vrijdagmorgen werd tussen 10.00 en 11.00 uur op snelheid gecontroleerd op de Saturnusstraat in Alkmaar. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km per uur. Door omwonenden wordt bij de politie geklaagd over de hoge snelheden die op de Saturnusstraat worden gereden. In totaal kregen vier bestuurders een bekeuring. Hoogst gemeten snelheid: 72 km per uur.

Alkmaar, zaterdag 15 oktober 2005

Op zaterdagmorgen werd tussen 01.30 en 02.20 uur een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg te Alkmaar. Van de 120 passanten bleken er 36 (30%) sneller te rijden dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 125 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Controle in centrum

Enkhuizen, vrijdag 14 oktober 2005

Op vrijdagavond werd gecontroleerd op de Westerstraat en de Melkmarkt in Enkhuizen. Drie personen kregen een bekeuring omdat zij alcoholhoudende drank bij zich hadden. Verder werden 6 fietsers bekeurd omdat zij in een wandelgebied fietsten.

Alcoholcontrole

Opmeer, vrijdag 14 oktober 2005

Op vrijdagavond werd omstreeks 19.40 uur een 33-jarige man uit Opmeer op een bromfiets gecontroleerd op de Lindengracht in zijn woonplaats. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 530 ug/l. Dat is ruim twee maal het toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal. De man werd gecontroleerd tijdens een routinecontrole.

Schoorl, zaterdag 15 oktober 2005

Op zaterdagmorgen omstreeks 00.05 uur werd op de Damweg in Schoorl een 45-jarige man uit Den Helder gecontroleerd in een personenauto. De man blies maar liefst 900 ug/l. Dat is ruim vier maal het wettelijk toegestane maximum. Hij kreeg een proces-verbaal en moet zijn rijbewijs inleveren. De man was opgevallen omdat hij de hele breedte van de rijbaan nodig had.

Enkhuizen, zaterdag 15 oktober 2005

Op zaterdagmorgen omstreeks 01.00 uur werd op de Zuiderkerksteeg in Enkhuizen een 19-jarige jongen uit Enkhuizen in een personenauto gecontroleerd. Hij blies 505 ug/l. Dat is ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum. Hij kreeg een proces-verbaal.

Alkmaar, zaterdag 15 oktober 2005

Op zaterdagmorgen omstreeks 01.40 uur werd een 24-jarige Heerhugowaarder gecontroleerd op de Noorderstraat in Alkmaar. Hij blies 530 ug/l. Dat is tweeëneenhalf keer het wettelijk toegestane maximum. Ook hij kreeg een proces-verbaal.

Alkmaar, zaterdag 15 oktober 2005

Op zaterdagmorgen omstreeks 02.20 uur werd een 27-jarige Alkmaarse vrouw gecontroleerd op de Geestersingel in Alkmaar. Zij blies 550 ug/l. Dat is tweeëneenhalf keer het wettelijk toegestane maximum. Ook zij kreeg een proces-verbaal.

Alkmaar, zaterdag 15 oktober 2005

Op zaterdagmorgen omstreeks 04.05 uur werd een 22-jarige man uit Limmen gecontroleerd op de Gedempte Nieuwesloot in Alkmaar. Hij blies 620 ug/l. Dat is bijna drie keer het wettelijk toegestane maximum. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Inbraak woning

Den Helder, vrijdag 14 oktober 2005

Op vrijdagmiddag werd tussen 12.00 en 16.45 uur ingebroken in een woning aan de Polderweg in Den Helder. Uit de woning werden ondermeer een kluisje met geld en documenten, en een fotocamera ontvreemd. Onduidelijk is nog op welke wijze de inbrekers zijn binnengekomen.

Limmen, zaterdag 15 oktober 2005

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd tussen 18.30 en 01.10 uur ingebroken in een woning aan de Rijksweg in Limmen. De inbrekers kwamen binnen door de achterdeur met veel geweld te forceren. Uit het pand werden ondermeer een plasmaTV en sieraden weggenomen.

Diefstal buitenboordmotor

Waarland, vrijdag 14 oktober 2005

Tussen donderdag 09.00 uur en vrijdag 10.00 uur werd een buitenboordmotor ontvreemd vanaf een boot in de haven aan de Ringvaartweg te Waarland. De boot lag afgemeerd bij een oude boerderij. De buitenboordmotor is van het merk Mariner, type F4MH.

Man in sloot gegooid

Zwaag, zaterdag 15 oktober 2005

Op zaterdagmorgen omstreeks 00.10 uur werd een 61-jarige man uit Zwaag op de Dovenetel in Zwaag in een sloot gegooid. De man was naar een avond geweest in het wijkcentrum. Hier was een groepje mannen die iemand in het water wilde gooiden. Het slachtoffer werd hiervoor uitgekozen. Hij werd door het groepje vastgepakt en van de brug het water van een sloot ingegooid. Toen het slachtoffer niet op eigen kracht uit het water kon komen, schoot een voorbijganger hem te hulp. Nadat deze het slachtoffer op de wal had geholpen werd hij tegen zijn rug aan geduwd. Later bleek hij een verwonding op zijn rug te hebben. Mogelijk is hij met een scherp voorwerp geprikt.

Dief flessen drank gepakt

Noord-Scharwoude, zaterdag 15 oktober 2005

Op zaterdagmorgen omstreeks 01.30 uur zag een politiepatrouille twee jongens staan praten op de Voorburggracht in Noord-Scharwoude. Een van de jongens had een kartonnen doos bij zich. Hij verklaarde dat er lege flessen in zaten die hij weg wilde gooien. Bij controle bleken er echter volle flessen sterke drank in te zitten. Omdat de jongen een steeds wisselend verhaal ophing over de herkomst van de drank, werd hij aangehouden. Onderzoek wees uit, dat de drank afkomstig was van een café aan de Stationsweg in Broek op Langedijk. Hier waren de flessen eerder op de avond gestolen. De verdachte, een 16-jarige jongen uit Noord-Scharwoude werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Mes en drugs: man aangehouden

Alkmaar, zaterdag 15 oktober 2005

Op zaterdagmorgen omstreeks 02.10 uur werd een 39-jarige Alkmaarder aangehouden in het Victoriepark in Alkmaar. Er was een melding binnengekomen dat een man met een mes aan het dreigen was bij het Parkhof. Toen de politie aan kwam lopen zagen ze de man bij de uitgang staan. Zij zagen dat hij nog snel een mes weggooide. Hierop werd de man aangehouden. Tijdens de fouillering van de verdachte bleek hij ook nog 5 wikkels harddrugs, 15 pillen en een pakje wiet bij zich te hebben. Aanleiding voor de melding was dat de verdachte kort daarvoor in het Parkhof ruzie had gehad en daar bedreigingen zou hebben geuit en iemand zou hebben geslagen. De man werd voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.