2e persbericht van zaterdag 15 oktober 2005

Eindhoven 15-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding na aanbrengen graffiti

Op de Willemstraat is zaterdag rond 2.40 uur een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een getuige meldde dat op een pand aan het 18 Septemberplein graffiti was aangebracht. De politie stelde een onderzoek in en greep de Eindhovenaar in zijn kraag. In zijn tas werd een spuitbus aangetroffen. Hier deed de verdachte afstand van. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed

Op de Kanaaldijk Noord is zaterdag rond 3.45 uur een 26-jarige automobilist uit Tilburg aangehouden. De man was met zijn auto tegen een omheining bij het kanaal gebotst. Hij bleek teveel gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van bijna 1,40 gemeten. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Gereedschap uit bouwcontainer gestolen

Uit een container op een bouwterrein aan de Varenschut zijn tussen vrijdag 16.00 uur en zaterdag 7.50 uur onder meer twee boormachines, een slijptol, twee waterpomptangen en een wagentje met een vloerverwarmingslang gestolen. De container werd opengebroken om bij het gereedschap te kunnen.

Helmond: Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren

Op de Kanaaldijk Noord West is zaterdag rond 3.15 uur een 24-jarige automobilist uit Gemert aangehouden. De politie zag de man zonder licht over de Kasteel Traverse rijden. Vervolgens reed hij de Kerkstraat in en daarna de Markt op. Vanaf het Zuidende reed de man vervolgens richting Kanaaldijk Zuid West. De automobilist reageerde niet op een stopteken van de politie. Ook reed hij door rood. Uiteindelijk stopte de automobilist en bleek dat hij teveel alcohol had genuttigd. Een alcoholonderzoek gaf een promillage van bijna 1,45 weer. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Ex-schoonvader aangehouden na mishandeling

Op De Waart is zaterdag rond 12.30 uur een 73-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij zou eerder die ochtend op de Markt zijn 52-jarige ex-schoonzoon uit Helmond met een kruk tegen zijn hoofd hebben geslagen. Het slachtoffer liep hierdoor een hoofdwond op. Hij is voor behandeling hieraan naar het ziekenhuis gegaan. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Bladel: Woninginbraak

In een woning aan de Klein Terkooijen is tussen vrijdag 19.20 uur en zaterdag 2.30 uur ingebroken. Een raam aan de achterkant van de woning werd opengebroken om binnen te komen. Weggenomen werden een magnetron, een telefoon met oplader, een schotelontvanger en levensmiddelen uit de vriezer.

Valkenswaard: Inbraak

In een winkel aan de Eindhovenseweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Een raam werd ingeslagen. Het is nog onduidelijk wat werd weggenomen.

Veldhoven: Mobieltjes en carkit gestolen

Bij een inbraak in een winkel aan het Meiveld zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag vijf mobiele telefoons en een carkit gestolen. De schuifdeuren van de toegangsdeur werden opengebroken om binnen te komen.

Veldhoven: Dronken Belgische automobilist moet rijbewijs inleveren

Op een parkeerplaats aan de A67 is zaterdag rond 5.45 uur een 34-jarige automobilist uit het Belgische Balen aangehouden. Een getuige zag de man slingerend over de A67 rijden en waarschuwde de politie die vervolgens de man op de parkeerplaats aantrof. Hij bleek teveel gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van bijna 2,20 gemeten. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.