Persberichten zaterdag 15 oktober

's-Hertogenbosch 15-10-2005

Vrouw gewond bij ongeval

's-Hertogenbosch - Vrijdagmiddag is een 79-jarige vrouw uit Haps bij een aanrijding gewond geraakt. De vrouw reed in haar auto over rechter rijstrook van de A2 in de richting Utrecht. Ter hoogte van de invoegstrook komende van de richting Aawijk, reed een vrachtauto, bestuurd door een 46-jarige man uit Oss over die strook. De man wilde invoegen op de A2 en reed daarbij tegen de zijkant van de auto van de vrouw uit Haps. Deze laatste kwam hierdoor in een slip en kwam in de vangrails in de middenberm terecht. Daar werd de auto van de vrouw nog aangereden door twee andere auto's. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch.

Winkeldiefstal

's-Hertogenbosch Vrijdagavond is een 40-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Ze werd in een winkel aan de Helftheuvelpassage in 's-Hertogenbosch betrapt toen ze voor ruim 37 euro geurartikelen wegnam. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding en te veel gedronken

's-Hertogenbosch - Vrijdagavond rond 21.45 uur werd een aanrijding gemeld op de Oranje Nassaulaan in 's-Hertogenbosch tussen een auto en een bromfietser. Niemand raakte hierbij gewond. Wel bleek, dat de bromfiets veel te veel had gedronken om met een bromfiets te mogen rijden. Tegen de man is hiervoor proces-verbaal opgemaakt. Naast deze bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 8 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

Boxtel - Vrijdagavond is een 45-jarige man uit Boxtel aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn echtgenote in hun woning in Boxtel te hebben bedreigd en mishandeld. De man is aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Auto tegen boom en onder invloed

Sint Oedenrode - Zaterdagmorgen even voor 07.00 uur werd een aanrijding gemeld op de Boxtelseweg in Sint Oedenrode. Ter plaatse bleek een 24-jarige man uit Liempde met zijn auto tegen een boom te zijn gereden. Hij is gewond overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch, waar hij is opgenomen. Daar de man alcohol had gebruikt is van hem een bloedproef genomen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Rijden onder invloed

Vught - In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 02.20 uur werd op de Secretaris van Rooijstraat in Vught een 25-jarige man uit 's-Hertogenbosch bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 1 uur.

-----
Sint Oedenrode - Dezelfde nacht rond 02.45 uur, werd op de Eerschotsestraat in Sint Oedenrode een 23-jarige man uit Eindhoven voor hetzelfde feit bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 6 uur.

-----
Schijndel - Dezelfde nacht, rond 03.15 uur werd op de Boschweg in Schijndel een 22-jarige bromfietser uit Veldhoven voor hetzelfde feit bekeurd. De man kreeg een rijverbod van 6 uur.

-----
Veghel - Vrijdagavond rond 22.20 uur werd op de Rijksweg A50 onder Veghel een 36-jarige man uit Sint Oedenrode bekeurd. Ook hij reed terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 10 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.
-----
Boekel - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.15 uur, werd op de Molenstraat in Boekel een 26-jarige man uit Uden bekeurd voor het rijden onder invloed. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 4 uur.

-----
Oss - Dezelfde nacht even na 04.00 uur, werd op de Macharenseweg in Oss een 17-jarige jongen bekeurd voor het rijden onder invloed op een bromfiets. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 5 uur.
----
Oss - Dezelfde nacht rond 04.20 uur, werd op de Marius de Langenstraat in Oss een 18-jarige jongen uit Oss bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 3 uur.

----
Oss - Zaterdagmorgen even voor 05.25 uur werd op de Heihoeksingel in Oss een 49-jarige man uit die plaats voor hetzelfde feit bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 8 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Jongen bekeurd voor belediging

Zeeland - Vrijdagavond is een 15-jarige jongen uit Langenboom bekeurd. Op de Kerkstraat in Zeeland beledigde hij twee daar surveillerende politiemensen. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.
----
Ook een 21-jarige jongen uit Uden werd in de nacht van vrijdag op zaterdag voor hetzelfde feit bekeurd. Hij beledigde de politiemensen die op de Vlasroot in Zeeland surveilleerden.

Jongen aangehouden bij opstootje

Zeeland - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 17-jarige jongen uit Uden aangehouden. De politie was bij een opstootje geroepen op de Vlasroot in Zeeland. Het opstootje werd daar gesust. De jongen weigerde echter gevolg te geven aan een door de politiemensen gegeven vordering, waarop hij is aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij heengezonden.

Kinderen gooien met maïskolven

Uden - Zaterdagmiddag werden gemeld dat enkele auto's die over de A50 ter hoogte van Uden reden bekogeld werden met maïskolven. Een auto werd door de kolven getroffen. De bestuurder van die auto slaagde erin de dadertjes te achterhalen. Het betroffen enkele kleine kinderen van 6/7 jaar uit Uden, die vanaf het viaduct maïskolven gooiden. De kinderen zijn in het bijzijn van de ouders op de gevaren gewezen.

Man aangehouden

Oss - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 37-jarige man uit Oss aangehouden. De man was in het centrum van Oss de toegang geweigerd in verschillende horecagelegenheden omdat hij onder invloed was. Daarop bleek hij bij de horecagelegenheden de portiers lastig vallen. Toen politiemensen van hem vorderde om weg te gaan weigerde dat. Hierop is hij aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

Vrouw aangehouden voor diefstal van GSM

Oss - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 24-jarige vrouw uit Oss aangehouden. Ze had even eerder van een 21-jarige man die stond te telefoneren met zijn GSM, zijn GSM uit zijn handen gerukt en mee genomen. Toen de vrouw door de politiemensen werd aangesproken hierop zei ze de telefoon niet te hebben. Nadat het nummer gebeld werd bleek ze wel in het bezit van de telefoon. De vrouw is aangehouden en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is ze heengezonden.

Onder invloed

Oss - In de nacht van vrijdag op zaterdag even voor 05.00 uur, werd op de Kruisstraat in Oss een 17-jarige bromfietser uit Oss gecontroleerd. Daar het vermoeden bestond dat de man onder invloed van drugs was is van hem een test afgenomen om dit te onderzoeken. De resultaten hiervan zijn nog niet bekend.

Zonder licht

Boxmeer - Vrijdagavond zijn 6 fietsers bekeurd in Boxmeer omdat ze zonder licht reden.

Jongen breekt been

Boxmeer - Zaterdagmiddag is een 16-jarige jongen uit Boxmeer bij een ongeval gewond geraakt. De jongen reed op een bromfiets over de Floralaan in Boxmeer. Voor de fietsersoversteekplaats schrok hij van een jongetje dat daar overstak. De jongen slingerde daardoor en kwam tegen de stoeprand, waardoor hij viel. Hij viel daarbij met zijn been tegen een verkeersbord. Op dat moment van de val was de jongen nog meters voor de oversteekplaats. Hij is met vermoedelijk een gebroken been overgebracht naar het ziekenhuis in Boxmeer.