Politie IJsselland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


15 oktober 2005


Apeldoorn - Winkelpersoneel grijpt dievegge

Medewerkers van een parfumeriezaak aan de Hoofdstraat in Apeldoorn hebben vrijdagmiddag een 18 jarige vrouw uit Polen op straat achtervolgd, aangehoudenen en aan de politie overgedragen. Toen zij de winkel omstreeks 14.45 uur verliet ging het alarm af waarop de medewerkers haar volgden. In haar tas zaten verschillende niet afgerende goederen uit de winkel. De vrouw werd door de politie naar het bureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten. De gestolen goederen werden teruggebracht naar de eigenaar.


Apeldoorn - Veelpleger ingesloten

De politie heeft vrijdag een 29 jarige man uit Apeldoorn aangehouden, nadat hij op verdachte wijze achter een pand aan de Reigersweg werd aangetroffen. Na onderzoek rees de verdenking dat hij eerder die ochtend had ingebroken in een pand aan de Regentesselaan in Apeldoorn. De man is een veelpleger. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten en blijft naar verwachting tot aan de rechtszitting in hechtenis.


Apeldoorn - Drankrijders aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht een 24 jarige man uit Duitsland aangehouden nadat bleek dat hij op de Hoofdstraat in Apeldoorn onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies 0,7 prom. Omdat de man niet in Nederland woont, is na overleg met de officier van justitie direct een boete van E 220,- opgelegd en geïnd.

Op de Prins Willem-Alexanderlaan bleek een 49 jarige autobestuurder uit Apeldoorn onder invloed. Hij blies vrijdagmiddag 0,6 prom. De man is een boete opgelegd.

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58


---- --