Politie IJsselland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


15 oktober 2005


Groenlo - drankrijder rijdt door na ongeval

Een 51 jarige autobestuurder uit Groenlo raakte vrijdagavond rond 20.00 uur op de Gasthuisstraat betrokken bij en aanrijding met een fietser.
De autobestuurder reed daarna weg van de plaats van het ongeval. De politie trof de man kort daarop thuis aan en hij bleek onder invloed. Hij blies 1,4 prom. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De fietser (leeftijd nog niet in pol. rapport) bleef ongedeerd.


Geesteren - Man opgepakt na inrijden op politieman

De politie heeft zaterdagnacht (15/10) een 36 jarige man uit Borculo aangehouden nadat hij kort daarvoor op de Oude Diepenheimsweg in Geesteren met zijn brommer was ingereden op een politieman die hem staande op de weg met een rode lantaarn een stopteken gaf. De politieman kon op tijd wegspringen.
Bij een korte achtervolging raakte de politie de bestuurder kwijt. Omdat de politie intussen wist wie de bestuurder was, werd hij in zijn woning opgezocht. Hij bleek onder invloed. De man kon met moeite worden meegenomen naar het politiebureau. Hij blies 1,8 prom. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man werd ingesloten voor nader onderzoek naar het opzettelijk inrijden op een politieman. Er volgt een uitgebreid proces-verbaal.


Winterswijk - eigenaar spoort gestolen fiets op

Een 46 jarige man uit Winterswijk heeft zijn gestolen fiets weer terug, maar wel in een andere kleur. Hij zag afgelopen week een 45 jarige plaatsgenoot op zijn fiets rijden, die hem in augustus nabij de Ravenhorsterweg werd ontstolen. De eigenaar herkende zijn fiets ondanks het feit dat die volledig was overgeschilderd. Hij sprak de man aan en deze bekende de diefstal en het schilderwerk. Hij gaf terstond de fiets aan de eigenaar terug.
De politie maakt een proces-verbaal op.


Winterswijk - De grens over na bedreigingen

De politie heeft vrijdagavond in Winterswijk een 24 jarige Duitser aangehouden die omstanders bedreigde. De man kon zich niet legitimeren. De politie maakt een proces-verbaal op. De man is de grens overgezet.


Aalten - Politie treft fiets en hondje bij inbraak

De politie heeft zaterdagnacht (15/10) een 29 jarige vrouw uit Aalten aangehouden op verdenking van inbraak in en woning aan de Meidoornstraat. De woning is in aanbouw en de eigenaar reed op het nachtelijke tijdstip nog even langs omdat er al eerder in die woning was ingebroken. Hij trof bij zijn woning een fiets en een hondje, bovendien was een raam geforceerd. De gealarmeerde politie trof verder niemand aan en besloot de fiets en hondje voor nader onderzoek mee te nemen. Later in de nacht meldde zich de 29 jarige vrouw en verklaarde haar fiets en hondje kwijt te zijn. De vrouw werd ingesloten op verdenking van inbraak. Het onderzoek gaat verder.


Achterhoek - 5 drankrijders betrapt bij alcoholcontroles

De politie in Doetinchem heeft vrijdag (14/10) tussen 23.00 en 06.00 uur 25 blaastesten van bestuurders afgenomen. Eén bestuurder, een 21 jarige Doetinchemer, blies 0,7 prom. Hijk kreeg een boete opgelegd.
In Zeddam, bij een controle op de Terborgseweg, bleek een 33 jarige autobestuurder uit Zutpen onder invloed. Hij blies 0,8 prom. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt.
Bij een controle op de Kerkstraat in Gaanderen bleek een 24 jarige man uit Doetinchem onder invloed. Hij blies 0,5 prom. De man werd een boete opgelegd.
Bij een blaastest op dezelfde plaats in Gaanderen bleek een 26 jarige man uit Doetinchem onder invloed. Hij blies 1,0 prom. Hem werd een boete opgelegd.


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58


---- --