Ingezonden persbericht

Nederlands kampioenschap mobieltje werpen in Naaldwijk

NAALDWIJK, 20051011 -- Het bereik valt weg, de batterij is leeg, de toetsen doen het niet of je beltegoed is op. De vurige wens om je mobieltje eens goed tegen de grond te smijten kon eerder dit jaar in vervulling gebracht worden op een door HI georganiseerde kwalificatiestrijd voor het WK. Nu (15 oktober) is het allereerste Nederlands Kampioenschap aan de beurt.


Aanstaande zaterdag wordt op het sportcomplex van Olympus'70 in Naaldwijk de nationale titanenstrijd uitgevochten. Enthousiastelingen uit diverse windstreken zullen naar Naaldwijk komen om een gooi te doen naar het nederlands kampioenschap.

Het wereldrecord bij de heren is in de jongste editie van de wereldkampioenschappen verbeterd tot 94,97m. Er zullen werpers aanwezig zijn waarvan wordt verwacht dat zij hierbij in de buurt kunnen komen.

Veelgehoorde vraag is of er met een eigen mobieltje moet worden gegooid. Dit hoeft niet, de organisatie heeft toestellen genoeg. De oude en kapotte mobieltjes gaan na afloop naar een goed doel.

Enthousiaste deelnemers kunnen zich aanmelden via de website (mobieltje-werpen.nl), of tot een half uur voor aanvang ter plaatse. Vanaf 15.00 uur zullen de mobieltjes over de atletiekbaan van Olympus'70 vliegen, toeschouwers zijn van harte welkom.



Bram Duivenvoorden