Gemeente Venlo


Verboden voor boven de 18

Kinderen kopen kunst

De populaire verkooptentoonstelling Verboden voor boven de 18 is dit najaar weer terug in Museum Van Bommel Van Dam. Uitsluitend jongeren tussen de 5 en 18 jaar krijgen de gelegenheid om tegen een spotprijs werk te kopen van internationaal bekende kunstenaars.

Deze tweejaarlijks terugkerende verkooptentoonstelling is een initiatief van Muka Studio & Gallery uit Auckland (Nieuw-Zeeland) en heeft als doel jongeren te laten kennismaken met hedendaagse kunst door ze de mogelijkheid te bieden voor weinig geld een kunstwerk aan te schaffen. 'Verboden voor boven de 18' wordt gehouden in een afzonderlijk deel van het museum dat streng verboden is voor volwassenen. Terwijl de jeugd haar keuze maakt mogen hun ouders gratis twee andere tentoonstellingen bezoeken, die te zien zijn naast de verkooptentoonstelling.

Omdat het de bedoeling is dat jongeren hun keuze maken op grond van wat ze mooi, leuk of spannend vinden, hangen er geen naambordjes bij de geëxposeerde werken. Wil je ook een kunstwerk kopen voor een prikkie? 'Verboden voor boven de 18' vindt plaats van zaterdag 15 oktober tot en met zondag 30 oktober van 11.00 uur tot en met 17.00 uur. De toegang is gratis. De kunstwerken (lithografieën) kosten 35 euro per stuk (exclusief lijst) en ieder kind mag er maximaal drie kopen. Op zondag 4 december kunnen de aangekochte werken tussen 11.00 en 17.00 uur in het museum worden opgehaald.

Let op:

Op zondag 30 oktober 2005 is 'Verboden voor boven de 18' te bezoeken tot en met 16.00 uur. Het laatste uurtje stopt de verkoop en mogen ouders en volwassenen een kijkje nemen in de tentoonstelling.

Verboden voor boven de 18: Kinderen kopen kunst

15 oktober tot en met 20 oktober 2005, Museum van Bommel van Dam, Venlo. Het museum is open van dinsdag tot en met zondag van 11.00 - 17.00 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ted Lamée, tel. 077 - 351 34 57 of www.vanbommelvandam.nl