Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Apeldoorn, 7 oktober 2005

Ken jij je krachten?
Test of je net zo sterk bent als een aap in Apenheul

In de herfstvakantie van zaterdag 15 oktober t/m zondag 30 oktober kunnen bezoekers weer genieten van allerlei leuke extra (kinder)activiteiten in Apenheul! In het kader van de Wetenweek met het thema 'Ken je krachten' kunnen bezoekertjes in een 'wedstrijdje' tegen de apen testen of ze net zo sterk, snel, lenig en slim zijn als de apen. De activiteiten vinden iedere dag plaats, van 11.30 tot 15.00 uur, en starten bij het binnenverblijf van de bonobo's.

Balanceren op dunne takken
Veel apen leven hoog in de bomen en lopen met het grootste gemak over dunne takken. Dat doen wij mensen deze dieren niet zomaar na. De meeste apen kunnen heel makkelijk over dunne takken lopen omdat ze een lange staart hebben. Daarmee kunnen ze hun evenwicht bewaren. Sommige apen, zoals slingerapen en wolapen, kunnen hun staart ook gebruiken als een vijfde hand. Heel handig dus, zo'n staart! Mensapen hebben geen staart, maar ook de orang oetans en bonobo's klimmen veel in bomen. Zij vallen er niet uit, omdat ze hele sterke armen en benen hebben, waarmee ze zich goed vasthouden aan de takken.

Zo sterk als...
In de herfstvakantie kunnen bezoekers hun krachten meten met de apen. Zo kan worden geprobeerd of je met het zelfde gemak als apen over een balk kunt lopen. Of testen of je net zoals een orang oetan een kwartier aan een touw kunt hangen. Of proberen zo snel als een orang oetan de nootjes-puzzel op te lossen. Bijna niemand kan deze apen hierin verslaan. Door het doen van de speurtocht komen de bezoekertjes achter nog veel meer leuke apenweetjes.

Kortom, kom lekker in Apenheul uitwaaien, laat je verrassen door een groep apen in een heerlijk nazomerzonnetje en geniet van de leuke extra activiteiten!


- - - einde bericht - - -


Ingezonden persbericht