Gemeente Coevorden

15 oktober is in Drenthe de dag van de rookmelder

Brandpreventieweek 2005

Op 15 oktober a.s. organiseert de brandweer in Drenthe een Dag van de rookmelder. Onder het motto "rookmelders kunnen levens reden" gaan zaterdag 15 oktober ruim 30 brandweerwagens op pad om in heel Drenthe huis aan huis voorlichting te geven over het belang van rookmelders.

Tussen 10.00 en 16.00 uur gaat de brandweer met de voertuigen op stap en kan ook bij u aanbellen met de vraag of u goed functionerende rookmelder in huis hebt geplaatst. Indien dit het geval kunt u mededingen naar rondvaarttocht met een het luchtballon. Indien u geen rookmelder hebt aangebracht in uw huis ontvangt u een informatiepakket met allerlei wetenswaardigheden over het belang van rookmelders voor u en uw huisgenoten.

Omdat het voor de brandweer onmogelijk is alle adressen in de gemeente Coevorden te bezoeken kunt u op 15 oktober vanaf 10.00 uur ook op de markt in Coevorden terecht voor informatie over het gebruik van rookmelders op de markt in Coevorden.

Tenslotte bieden wij u nog de mogelijkheid om de brochure "Controlelijst brandveiligheid in woningen" te downloaden via www.coevorden.nl . Op deze pagina is ook een kleurplaat voor kinderen te downloaden.