Veel enthousiasme bij FIT - NO FAT - TEST

Bijna 400 deelnemers in Groot Driene-Zuid

Bijna 400 inwoners van de buurten Anninkshoek, Nijhofshoek, Groot Driene-Zuid en het buitengebied hebben op zaterdag 15 oktober in sportzaal Groot Driene met groot enthousiasme deelgenomen aan de gratis FIT - NO FAT - TEST. Doel hiervan is bevordering van een actieve leefstijl van mensen tussen de 25 en 65 jaar. Na afloop van de test kreeg men een adviesgesprek plus een aanbod voor sportieve activiteiten.

In totaal hebben 2400 inwoners van Groot Driene een brief ontvangen en zo'n 400 mensen (16%) hebben daadwerkelijk meegedaan. Vooral de groep 35+ was goed vertegenwoordigd. Binnenkort volgt de evaluatie met de partners Ziekenhuisgroep Twente, Carint, Amicon Zorgverzekeraar / Menzis en Sportraad Overijssel. Dan wordt ook besloten of de proef in Groot Driene Zuid navolging krijgt in de andere wijken.

Gezondheid en bewegen

Er is momenteel volop aandacht voor het thema 'gezondheid en bewegen'. Veel mensen eten te veel, te vet, te zoet, gebruiken te veel alcohol of ze roken. Ook bewegen veel mensen te weinig, met overgewicht als gevolg. De afdeling Sport & Recreatie organiseert daarom de campagne 'FIT - NO FAT voor een actieve leefstijl'. Zij doet dat samen met Sportraad Overijssel, Ziekenhuisgroep Twente (SMT), Carint en Amicon Zorgverzekeraar / Menzis.

De FIT - NO FAT - TEST bestaat uit vijf onderdelen:

- Een vragenlijst over de leefstijl: voeding, roken, drinken en bewegen.
- Meten van: bloeddruk, cholesterol, glucose, Body Mass Index en buikomvang.
- Meten van: uithoudingsvermogen, kracht en lenigheid.
- Een adviesgesprek met een deskundig adviseur, waarbij men wordt gestimuleerd om tot actie over te gaan.
- Deelnemers krijgen de uitslag mee naar huis.