Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuw ING Management Estafette Marathon

Amsterdam, 29 augustus 2005 - De ING Management Estafette Marathon is zondag 16 oktober 2005 het nieuwste onderdeel van de ING Amsterdam Marathon. In het Olympisch Stadion nemen maximaal 50 bedrijfsteams het in estafettevorm tegen elkaar op over de klassieke afstand van 42,195 km over het traditionele marathon parcours. De organisatie speelt hiermee in op de groeiende interesse van bedrijven om deel te nemen aan sportieve en informele evenementen. De ING Estafette Marathon staat in het teken van UNICEF.

Manager ontmoet manager in informele sfeer
De organisatie van de ING Amsterdam Marathon verwacht dit jaar een record aantal deelnemers van minimaal 20.000. Een stijging van 4.000 lopers, waarmee de populariteit van het hardlopen in het algemeen en van de ING Amsterdam Marathon in het bijzonder wordt aangetoond. Dat niet alleen de individuele hardloper massaal grote hardloopevenementen bezoekt blijkt uit het succes van de Dam tot Dam Businessloop, waar zondag 18 september 2005 1.885 bedrijventeams met bijna 19.000 werknemers van start zullen gaan. Le Champion, organisator van zowel de Dam tot Damloop als van de ING Amsterdam Marathon, heeft deze formule nu doorgetrokken met de ING Management Estafette Marathon. Hardlopen met collega s is niet alleen populair vanwege het sportieve karakter, maar ook de informele sfeer, VIP arrangement en de mogelijkheid om nieuwe relaties te ontmoeten zijn argumenten om in te schrijven voor dit nieuwe evenement , aldus project manager Cees Pronk. Daarnaast is de estafette marathon met zes etappes tussen de 5 en 13 km geschikt voor zowel de beter getrainde atleet als voor beginnende hardlopers. De organisatie heeft hiervoor gekozen, om iedereen de kans te geven deel te nemen aan deze formule.

Lopen in het teken van het geluk van een kind!
Op dit moment kunnen 115 miljoen kinderen wereldwijd niet naar school. UNICEF wil deze kinderen helpen. Het gemiddelde bedrag wereldwijd om een kind een jaar lang naar school te laten gaan is slechts ¬ 30,-! De organisatie van de ING Management Estafette Marathon heeft besloten om een donatie aan UNICEF over te maken waardoor 200 kinderen een jaar lang naar school kunnen. Maar ook de deelnemers aan de ING Management Estafette Marathon kunnen helpen, door niet alleen voor zichzelf te rennen, maar ook voor de toekomst van een kind. De teams kunnen sponsors zoeken die het team willen helpen om een veelvoud van ¬ 30,- op te halen. Met iedere ¬ 30,- kan een kind een jaar lang naar school gaan. Het team dat de meeste kinderen gaat helpen, krijgt een bijzondere onderscheiding!

Uniek paviljoen van glas in het Olympisch Stadion
De Boer, verhuurder van tijdelijke accommodaties voor de korte en lange termijn, stelt de ING Amsterdam Marathon haar nieuwste accommodatie beschikbaar. Dit nieuwste ontwerp, de Panorama Dome, zal een prominente plek in het Olympisch Stadion innemen, alwaar zij door haar ovale vorm en muur van glas als het ware een stadion in het stadion zal zijn en een prachtig uitzicht zal bieden aan de deelnemende teams op de start en finish.

Aanmelding
De ING Management Estafette Marathon start op 16 oktober 2005 om 11.00 uur in het Olympisch Stadion. Voorinschrijven is mogelijk via www.ingamsterdammarathon.nl t/m 19 september 2005.

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Willem Mijderwijk (email: info@ingamsterdammarathon.nl of telefoon 072-5338136). Beeldmateriaal is rechtenvrij te gebruiken.